Muž Taiči

58%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Na to že to byl režisérský debut Keana,nebylo to vůbec špatné.Bohužel film asi neudělá díru do světa a za chvilku si na něj nikdo ani nevzpomene. V dnešní době už tak nějak není místo pro "bojové" filmy. Lidé mají raději letní blockbustery a silně pochybuji,že někoho bude zajímat film v němž účinkuje ten nejvíce nesympatický asiat,kterého Keanu našel někde v tržnici. Bojové sekvence byli natočené velmi pěkně a přehledně a co se závěrečného souboje týče,tak ten na mě působyl spíš rozpačitě. Velkou mírou se o to zapříčinil sám Reeves a to proto,že jeho pohyby nepůsobyly přirozeně a to je na velké finále obrovská škoda. Chtělo by to pro příště ještě trošku potrénovat :) Ve výsledku bych to viděl na nějakých 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Tchaj-ťi-čchuan, zkráceně tchaj-ťi (taichi, taiji), je cvičení pro zdraví, umění sebeobrany a forma meditace v pohybu. Tchaj-ťi má kořeny v čínské taoistické filosofii a je výjimečně komplexním a účinným nástrojem k harmonizaci a kultivaci energie na všech úrovních našeho bytí. Ani s tímto vysvětlením o co vlastně jde nás tvůrci neopomněli obeznámit. A je to dobře, neboť velmi málo diváků se v bojových umění a jejich vlivu na člověka vyzná. Velmi jednoduchý příběh opírající se o nelegální souboje vysílané po internetu především poukazuje na skutečnost, jak jednoduché je ztratit sám sebe. Být dobrým člověkem na těle i v duchu není vůbec snadné. Tvůrci se sice nesnažili vytvořit lecjaké veledílo, ale po režijní stránce, což má na svědomí jako svůj režijní debut samotný Keanu Reeves, je to ukočírováno zdařile a pokud se někde objevila chybička, mistrovská kamera Elliota Davisjie ji dokázala velmi dobře zakrýt. Zápasy mají drive a patřičný adrenalin, ale bohužel k dokonalé vizualizaci opět kazí viditelně používané lana. Přes tento holý fakt nelze přejít. Film je tedy hlavně o buddhismu, rozjímání a duchovnosti obecně, takže pokud divák nesleduje tuto myšlenku a je zaměřen pouze na akci, bude velice zklamán. Akce je tu až druhořadá záležitost. Bohužel.
kknk2
kknk2
2 937 bodů
7.5
Hlavním plusem tohoto snímku je jeho bohatost na skvěle sehrané a natočené souboje. Zbytek se zdál také uspokojivý, líbila se mi i hlavní myšlenka přeměny nevinného člověka v zabijáka. Bohužel však v některých momentech dost pokulhává dramatičnost a napětí, za což může příliš rychlý spád. Závěrečný duel nebo například okamžik odhalení pravdy jsou chudé a ve srovnání s epickými souboji vyznívají méněcenně.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
4
Podprůměrný snímek, který nepřinesl nic originálního, svěžího a překvapujícího. Na krvavé zápasy ve filmech (např. s panem Janem-Cloudem Van Dammem) jsme koukali už před 20 lety. Podle mého názoru se režijní debut panu Keanu Reevesovi moc nevydařil.
winetach
winetach
1 927 bodů
6
Keanu-ho debut je po vizuálnej stránke skvelý, po tej obsahovej sa má čo ešte učiť. Dosť neosobný film.
Bretislav
Bretislav
242 bodů
8
dobrej scenar,dobrej film