Identita

71%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Tento snímek jsem shlédl hned v uvedení na dvd a to mi bylo nějakých 13 let. Už tenkrát jsem byl ze snímku doslova odrovnaný a zadek mi cvakala po celou dobu sledování. To co se v jednu chvíli jevilo jako jasná věc,tak v druhý moment vůbec neplatilo. Identita je zkrátka napínavá podívaná plná zvratů a napětí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Padrádní hororový thriller. Napětí, že by se s ním dalo napínat ocelové lano, skvělá atmosféra i herci. Bohužel pro mě jsem nějak vytušil, kdo bude asi pachatelem a vraždícím monstrem v jedné osobě. Pěkný film s devadesátkovým lookem a skvělým Cusackem i Liottou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Příběh je to svým způsobem jednoduchý, ale scénáristicky rozehraný velkolepě. Zpočátku to vypadá zase jako nějaká hra a motivy k tomu jsou, ale každou další scénou se neustále motivy mění. I co se týče určitých postav. Jsou všichni ti, za koho se vydávají? Děj si velkolepě pohrává i s divákem a vyzývá ho k odhalení strůjce všeho dění. Opravdu divák dokáže odhadnout, kdo za tím vším stojí? Konec určitě překvapí každého. Ale ano, v jistém smyslu se jedná o nelogičnost po té, čeho byl divák svědkem, ale dějově to funguje a snímek je natočen vskutku dobře. Má své napětí, atmosféru, patřičné nezpomalující tempo a zbytečně nezdržuje zbytečnostmi. Tohle se zkrátka povedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ze začátku jsem nic moc nečekal, ale jak se děj začal rozjíždět, zjistil jsem, že na tom něco je. Napodruhé už to asi nebude ono, což je největší mínus filmu, ale poina vyzní. Docela dobrá napínavá jednohubka. 70%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tak tenhle film mám hodně rád. Líbí se mi na něm hra s divákem a prolínání různých rovin, které vedou až k nečekanému a napínavému konci. Je dobré o tom nic moc nevědět a nechat se jen unášet působivou atmosférou a pečlivě vybraným castingem. Musím říct, že tomu neškodí ani opakované zhlédnutí.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Skvělý thriller s hustou atmosférou a svižně plynoucím dějem. Již úvod a náhodné setkání jednotlivých postav vás dokonale vtáhne do děje, po zbytek filmu pak režisér výborně udržuje prostřednictvím neutuchající atmosféry zla z neznámého a nápaditými mordy divákovu pozornost. Příběh se navíc může opřít o uvěřitelné výkony herců v čele s již klasicky znamenitým Cusackem. Na konci se to sice dost zamíchává, ovšem závěrečná scéna vše dokonale vysvětlí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Horor rozhodně ne. Zápletka se povedla za to tomu chybí ten šmrnc. Pozornost to určitě zaujalo a pointa klasická.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
4
Absurdní napínavý film s místy hororovými prvky, přesně ten typ filmu, který patří na Netflix. Že si ho tam pak taky najdu, považuji za takovou "náhodu ne-náhodu". Úvod filmu, kdy musíte postavy shodou různých okolností dostat na jedno už samo o sobě možná strašidelné místo, je trošičku toporný. Když je pak nastaven koncept příběhu a postupně se rozjedou paranoidní stavy mezi postavami, je to skvělé. A přesně na tohle u vyvražďovaček čekám. Nevíte, odkud to přichází, ale všechny postavy jsou blízko smrti a vy si jen kombinujete, tak že odkud to jde. Pozoruhodná gradace až docházíme k rozuzlení - pozor twist - no a to je podle mě asi jen hod mincí, jestli Vám to sedne a doukáte to s ústy otevřenými dokořán, či to odsoudíte. Já jsem pro druhou variantu a shledávám to překombinovanou blbůstkou, že přijít tohle o něco dříve, tak vypínám. Má to ale fajn atmosféru, jak jen příběh při bouřce může mít a celkem zajímavé obsazení. A opomíjeného Ray Liottu Vám to připomene perfektně! 40%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Poprvé jsem zíral s otevřenou pusou a pak jsem se začal trochu smát. Nikoliv, že by film působil směšně, ale proto, že mě nikdo ve filmu takhle hodně dlouho nevypekl. Naprosto výborný film, který má tak vynikající scénář, herce, režii a pointu, nad kterou budete ještě hodně dlouho přemýšlet.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Naprosto excelentní hra se žánrem s opravdu vymazlenou pointou, na které není nejlepší to, že je nečekaná, ale PROČ je nečekaná. Takhle se vysmát tomu, co divák věří, že vidí, aniž by si uvědomoval podstatu vyřčeného, to chtělo hodně odvahy.
  • rafinované pojetí
  • výborná atmosféra i tempo
  • hravý scénář
  • skvělé obsazení
  • vraždění občas zbytečně komplikované