8. míle

75%
8. míle
Plakát traileru
Film 8 Mile není autobiografickým příběhem, ale je jím volně inspirován a na hlubší vazbě s rappovým spěvákem Eminemem mu dodává i fakt, že v něm Eminem, až s překvapivou bravurou ztělesnil hlavního hrdinu Jimmiho. Zachycuje jen kratičký úsek v životě dospívajícího chlapce, bojujícího o vítězství v rappové soutěži. Je situován do Detroitu, kde Eminem skutečně žil, do bezútěšné čtvrti chudinských karavanů a zchátralých domů, kterou od bílé části odděluje rovná, nekonečně dlouhá ulice s názvem 8 Mile.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Na základní škole byla 8. míle opravdový hit. Všichni jsme milovali Eminema a tento snímek inspirovaný jeho životem byla naší modlou. I po všech těch letech snímek hodnotím velmi kladně. Je svým způsobem takový reálný a správně špinavý. Hudební čísla jsou dokonalá a samotné finále kdy je Rabbit obklopený černými hlavami a sype ze sebe jeden rým za druhou je totální filmový orgasmus. Hanson to dokázal neuvěřitelně zachytit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nějak tam mi uniklo, co tím chtěl kdo říct. Že Emminem je cool? Pokud tohle, tak docela neúspěšně. Nudil jsem se. Naštěstí si to umí pohlídat samo sebe, takže hned několik působivějších pasáží tu je, ale jako celek jen na jedno zkouknutí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Výborný hudební film a sociální drama zároveň. Eminema jsem nikdy neposlouchal, ale v rádiu ho nepřelaďuji. O to víc mě překvapilo, jak bravurně hrál v tomto filmu. Režisér Hanson film fantasticky ukočíroval a Kim Basinger v roli "bílé cikánky z přívěsu" dokazuje, že Oskar za L. A. Přísně tajné nebyl žádná náhoda. Klasika.

Dodatečné informace

Původní název:
8 Mile (více)
  • Německo 8. míle
  • Německo 8 Mile
  • Německo 8. míľa
Premiéra v ČR:
20. 3. 2003
Země původu:
Německo, USA
Čeština:
8. míle je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch