8. míle

75%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Na základní škole byla 8. míle opravdový hit. Všichni jsme milovali Eminema a tento snímek inspirovaný jeho životem byla naší modlou. I po všech těch letech snímek hodnotím velmi kladně. Je svým způsobem takový reálný a správně špinavý. Hudební čísla jsou dokonalá a samotné finále kdy je Rabbit obklopený černými hlavami a sype ze sebe jeden rým za druhou je totální filmový orgasmus. Hanson to dokázal neuvěřitelně zachytit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nějak tam mi uniklo, co tím chtěl kdo říct. Že Emminem je cool? Pokud tohle, tak docela neúspěšně. Nudil jsem se. Naštěstí si to umí pohlídat samo sebe, takže hned několik působivějších pasáží tu je, ale jako celek jen na jedno zkouknutí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Výborný hudební film a sociální drama zároveň. Eminema jsem nikdy neposlouchal, ale v rádiu ho nepřelaďuji. O to víc mě překvapilo, jak bravurně hrál v tomto filmu. Režisér Hanson film fantasticky ukočíroval a Kim Basinger v roli "bílé cikánky z přívěsu" dokazuje, že Oskar za L. A. Přísně tajné nebyl žádná náhoda. Klasika.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Hrozně silný snímek ve kterým je Eminem úplně úžasnej a to hraje sebe samého. Souboje rapů hrozně osvěžující a škoda, že jich ve filmu není víc. 8 MILE BITCHES!
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Jestli něco mám rád, tak to jsou hudební filmy! Přestože teda rap neposlouchám a spíše obracím oči, když to někdo nazve za hudbu, ale jsou výjimky. Každý hudební žánr má svoje ikony a nebýt nich, tak o to nikdo neposlouchá, nebo o žánru ani neví. A právě Marshall Bruce Mathers aka Eminem je přesně touhle ikonou! Vždycky když na mě v nějakým nostalgickým playlistu vyskočí ty jeho starý songy, říkám si "a dýchá ten borec vůbec?!". Pořád nejsem vnitřně smířen označit to jako hudební styl, ale on má wibe. Eminem je tady děsnej sympaťák a doprdele já se v něm i tady vidím... Příběhově to není žádný dílo, ale jako správný hudební film to má ty svoje chvíle, které Vás to filmu tak ponoří, že okolnosti jsou zbytečný. Škoda té divný romance, opřít se do toho tady, tak budu hodně spokojenej. Brittany Murphy je amazonka s andělskou tváří a nějak se nedivím, že to mezi nimi i mimo kameru jiskřilo. Škoda, že to skončilo právě takhle, já chci víc! Teď chci to nahrávání, tu "how i become a star" kapitolu. Tak, kde to mám!! Nicméně, jako celek to sedí moc dobře, sice jsem se musel smát když trpaslíček Rabbit složil Michaela Shannona, ale jinak ta postava je super. Je mi jedno, co je a co není pravda, jako film to funguje více než obstojně. Finální battle by obstál jako první kapitola Eminemova portfolia. Specifický snímek, který může na konzervativní zakrnělé publikum mít uspávací následky. Eight mile, nigga! 80%
Floridsky
4 376 bodů
4
Ačkoliv chápu zdejší kladné ovace, mně film nesedl a nudil jsem. Přesto musím říct, že Lose Yourself je výborná píseň a toho Oscara má zaslouženě.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Z lásky k Eminemovi a Kim Basinger.Nejlepší scény odehrávající se na koncertu (freestyle battle) a v karavanu (domov Eminema) všechny ostatní složky: Musical background is the famous structure of 8 mile.
alexik789
2 512 bodů
6.5
Celkem obstojný film. Eminem si poprvé zahrál... a nebylo to špatné.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
6
Eminem mě jako herec teda opravdu mile překvapil, když začal vydávat hlásky stálo to určitě za to, ale i když zrovna nezpíval, tak se nijak zvlášť herecky neztrácel, Hanson mě nepřekvapil, tam už jsem tu vyšší filmařinu očekával. Kdyby si to vzal do rukou nějaký mladší méně zkušený rejža, tak bych se výsledku asi obával, ale tady jsem byl klidný. ALE…. Pak je to tu nebezpečné ,,ale”, které napovídá tomu, že to až takový zázrak nebude, jsou tam totiž ty momenty, kdy už saháte po tom ovladači, abyste se podívali kolik ještě minut do konce, jsou tam scény, u kterých si říkáte ,,proč to tu vlastně je?”. No a jak už jsem se možná kdysi zmínil, tak tenhle hood styl není zrovna dvakrát pro mě. Nicméně pro ty co to mají rádi, je to podle mě dobrá volba.
Enon
Enon
1 096 bodů
6
Eminema mám rád, cením, co ve svém životě dokázal a jak se vypracoval. Tento film je dobrou ukázkou toho, že to opravdu neměl jednoduché. Neměl nikoho a nic, musel si poradit sám. Film je to dobrý, ovšem chyběl tam některým postavám určitý vývoj, scénář byl občas moc jednoduchý a finále sem čekal více kulervoucí a lepší. Ale jako kvalitní film to asi je a určitě neuděláte chybu, když se na něj podíváte. Z druhé strany vás krásně uvede do světa hip-hopu a ukáže vám, že ta hudba je vážně dobrá. 69%