Mr. Pip

67%
Mr. Pip
Mr. Pip
V provincii Bougainville v Papui-Nové Guineji zuří občanská válka. Jediným bělochem na ostrově je tajemný učitel Watts, který znovu otevře školu a představí žákům Dickensovy Nadějné vyhlídky. Mladičká Matilda se ztotožní s viktoriánskou dobou popisovanou v románu a uniká tak ve své fantazii z krutého světa, ve kterém je nucená žít. Armáda tzv. Rudých kůží připravená zničit případné povstalce se blíží. Matildě se líbí Pip, proto napíše jeho jméno do písku, což odstartuje vlnu dramatických událostí. Rudé kůže se domnívají, že Pip je vůdce rebelů, a chtějí ho dostat za každou cenu. Skvělý příběh o síle představivosti, kdy fikce může mít až katastrofální následky.



Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Moc lidí o tomto filmu zřejmě neví, a to je velká škoda. Mr. Pip je po příběhové stránce skvělý film. Velmi zajímavé prostředí domorodého kmene zmítaného válkou, v které ani děti nejsou v bezpečí. Skvělé zakomponovaný skoro až dětský příběh s krutou realitou války. Výtečný Hugh Laurie působil o hodně lépe než jako Dr. House, výkonu Xzannjah musím smeknout, nezkušená herečka zahrála brilantně. V druhé polovině filmu už to bylo opravdové drama se zápletkou s fiktivní postavou, která všechno změnila. A ukázala, jak jedna knížka dokáže změnit, či zmařit životy. 80%.
hrona
615 bodů
8
Film ve kterém se prolíná život obyvatel Papuy: Nové Guiney, v politicky velmi nestabilní a konfliktní zemi s románem Charlese Dickense Nadějné vyhlídky.Laurie je zde opět nesmírně charismatický jeho úlohou je zžívat se s místními domorodci, učit je a poznávat moderní svět a kulturu, četbou již zmiňovaného románu. Víra, kultura, válčení, metaforizmus a svým způsobem poetika, toť společným jmenovatelem tohoto silného dramatu.

Dodatečné informace

Původní název:
Mr. Pip (více)
  • Austrálie Mr. Pip
  • Austrálie Mister Pip
  • Austrálie Pan Pip
  • Austrálie Мистер Пип
  • Austrálie Мистър Пип
Země původu:
Austrálie, Nový Zéland
Ocenění:
Žádná ocenění