V mysli vraha

63%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Mysteriózní detektivka o hledání sériového vraha, jakých je již také bezpočet. Temnější psychologická atmosféra příběhu v pomalejším tempu však tentokrát dává šanci hádat i diváka, což také nebývá zase až tak často. Opět vynikající Anthony Hopkins v roli psychologa s výjimečnými schopnostmi stále se snažící se vyrovnat se smrtí své dcery, který se přes počáteční nechuť rozhodne kriminalistům pomoct najít vraha nezanechávající žádné stopy. Lehká zábava s určitým napětím a psychologických výjevů přináší zajímavý příběh filmově uchopený tak, že dokáže fanoušky detektivního žánru oslovit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Dialogy byly k smíchu, herecké výkony taky, napínavé to nebylo vůbec, takže nejmysterioznější na tom všem jsou nakonec ta zdejší pětihvězdičková hodnocení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Jak jsem se dočetl, tohle měla být původně dvojka kultovního Sedm, kterou ale Fincher s díky odmítl zaštítit svým jménem. Nakonec z toho vznikl trochu jiný film a je to dobře. V řadě momentů je to citelná kombinace Mlčení jehňátek a Sedm, ovšem s dobrým padouchem, který měl možná dostat více prostoru. Zajímavému filmu nakonec škodí určita dramaturgická nevyváženost a i přes řadu zajímavých formálních postupů mu chybí trochu víc atmosférická režie, kterou zkrátka Demme a Fincher do svých majstrštyků geniálně dostali. Na druhou stranu je to pořád slušný nadprůměr, za který se nikdo z herců nemusí stydět.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
Má to potenciál, chvílemi opravdu nápaditý vizuál, vynikající (ale dostatečně nevyužitý)
  • casting
  • některé nápaditě pojaté scény
  • nedotažený scénář
  • slabé finále
Veronika Rada
Veronika Rada
918 bodů
8
i po letech pořád dobrý film. Výborné obsazení mu dává ještě něco navíc. z dnešního pohledu příběh slabší ale to proto, že dnes už jsou 8 drsnější filmy kterým tento vyšlapal cestu. Své kouzlo pořád má.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
6
Velmi zajímavě začínající krimi příběh, který se však zvrhne v podivnou mysteriozní honičku. Vynikající Anthony Hopkins se ,,super" schopnostmi, vyšetřuje, čí tedy spíše pomáhá řešit případ sériového vraha, si urval většinu tohoto filmu zcela pro sebe, ostatní herci spíš jen tak kolem něj poletují, než že by ho byli schopni doplňovat a v tomto případě záporák, který se celkem povedl, se objevuje až v poslední fázi filmu, což je velká škoda. Film má některé velmi slušné momenty a občas i dobrou atmosféru, celkově se ale spíš řadí k průměru v řadě podobných filmech. Nápad a myšlenka tohoto filmu není úplně dotažená, což je škoda při tak dobrém hereckém obsazení.