Zmrzlá zem

64%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Další filmová rekonstrukce skutečného případu masového vraha mladých žen, což dokazuje i několik autentických fotografií některých obětí v závěru snímku. Příběh se zabývá zoufalému a velmi složitému vyšetřování nalezených několika těl a přemlouváním jediné přeživší dívky k pomoci. O akční scény tu vůbec nejde. Buduje se temná atmosféra, která graduje napínavým konečným výslechem zatčeného pachatele. Takovéto snímky to kvůli dramatizaci nemají jednoduché, a tak je vcelku složité takový námět patřičně uchytit. Tady se to jakž takž povedlo. Bez akčních scén to sice není ono, ale alespoň se tímto snímkem vrátila stará škola dramatických detektivek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Solidní místy mrazivý thriller podle skutečných událostí, který na špičku žánru sice nemá, ale takhle na deštivý večer je tahle aljašská detektivka dost dobrou volbou. Cage a Cusack už by měli hrát jenom spolu a Vanesska se definitivně proměnila z Disney Girl v ženu. 6.5/10
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6
Cage se stal postupně něčím, koho snad už nikdo následovat nebude. Z možné megastar se stala jakási "hollywoodská kulisa". Kam ho postavíš, tam ho máš, ale hlavně, ten dramatický výraz... tak ten je jistota! V příštím filmu by mohl za sebe nasadit papundeklovou figurínu, abychom konečně poznali ten rozdíl... Jinak film měl celkem zajímavý (jak už to bývá, dle skutečných událostí) námět a Cusack jako záporák hodně mile překvapil*
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Průměrná detektivka na pondělní večer při skleničce vína. Kdyby celý film byl napnutej jako konec, tak bych o 4 hvězdách vůbec nepochyboval. Nezachránili to ani kozy, ani mí dva oblíbení herci Nicolas Cage, John Cusack (kteří si spolu zahráli snad v jediným filmu a to mým nejoblíbenějším - Con Air).
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Zamrzlý scénář i herectví Jak Cageova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8.5
Na pozadí vyšetřování hrůzných a především skutečných zločinů vypráví film o dívce, která měla v životě velký ranec smůly. A podle mého je právě ona nejen tím vypravěčem, ale zároveň hlavní postavou celého příběhu. A pokud vás všechny ty hrůzy, které se jí celý život děly, nechávají chladnými natolik, abyste pouze hodnotili výkon pana Cage, pak jsme asi každý viděli jiný film. A pokaždé, když něco takového shlédnu, jsem opět radši, že nejsem žena.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
Nicolas Cage...kdysi zajímavý herec...dnes jedna role méně zajímavá než druhá. Film podle skutečné události...a to je tak vše co je na filmu zajímavé....docela zbytečná detektivka
krakenvalo
krakenvalo
1 452 bodů
10
No tak kde začať bomba film od začiatku až do konca scenár bomba a dej filmu tieš bomba suprový film a hlavný hrdinovia
mausis
mausis
370 bodů
9
Když se sejdou Cusack a Cage v jednom snímku, musí to přece stát za to. A taky stojí. Surová realita, vcítění se do obětí, vložení svého já pro dobro věci. Napětí a ten pocit, že tohle nejspíš nedopadne. Hrůzný, děsivý a drsný, ale po pár ukázkách jsem to prostě musela vidět. Protože pak si teprv člověk uvědomí, jaká je hodnota života a stačí nechtít moc. Jen mít tu výsadu žít. Velmi silný zážitek, věřte mi.