Nepodepsaný knoflík

61%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Oldřich Vlach je pro roli vyšetřovatele jako stvořený, dodává klid zkušeného detektiva a působí velmi věrně. Příběh lehce nadprůměrný, zpracování odpovídá televizní kriminálce, čili průměrné. V celkovém kontextu se jedná o koukatelnou detektivku vhodnou spíše na zimní podvečer.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Velice povedená televizní detektivka (ne kriminálka) z velmi blízkého českého prostředí. Malé městečko s obyvateli navzájem se všichni znajícími a kde se tím pádem nic neutají, začne zkušený vyšetřovatel a k němu nově přidělený čerstvý absolvent vyšetřovat zdánlivě banální případ začínající požárem, který nakonec vyvolá velice pochmurnou minulost. Příběh sleduje vyšetřování a pátrání krůček po krůčku, nikam se nespěchá a ukazuje starou poctivou českou detektivní tvorbu, jakou jsme kdysi tak dobře uměli. Při sledování jsem si z úctou vzpomněl na majora Kalaše, ke kterému má tento snímek hodně blízko. Je však ale daleko lidštější a to naše češství z toho vyloženě září. Scénář je napsán velice profesionálně. Tolik dějových obratů je doslova překvapením. Řekl bych, že závěrečnou scénu usvědčení knoflíkem je téměř jak od Colomba. Tvůrcům z ČT se tohle vskutku povedlo.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
Taková dost "nijaká", táhnoucí se detektivka, jak bývá v ČT pravidlem. Oldřich Vlach byl velice dobrý, přirozený, ale to velmi pomalé tempo mi nesedělo. Nakonec pospávající divák ani nepostřehne, kdo byl pachatelem. I ten závěr, kdy vlastně nikdo nebyl odsouzen, vyzněl tak nějak do ztracena. Hudba Jiřího Václava byla zajímavá. Neznala jsem ho, ale ta se mi skutečně vtiskla do paměti.