Nepodepsaný knoflík

61%
Nepodepsaný knoflík
Nepodepsaný knoflík

Jedné podzimní noci vyhoří dům starého Vodičky. Dotyčný není nalezen ani na spáleništi, ani v blízkém okolí. Vesnicí je však přesto považován za mrtvého. Případu se ujímá dvojice detektivů z blízkého městečka. Brzy mezi ohořelými zbytky dědova domku naleznou pod podlahou schovanou vkladní knížku, na kterou byly léta pravidelně ukládány vysoké částky. Vodička byl zřejmě vyděrač, se kterým si někdo vyřídil účty. Nějaká stará historie? Kriminalisté se jen obtížně potýkají s neochotou vesnice cokoli sdělit. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Oldřich Vlach je pro roli vyšetřovatele jako stvořený, dodává klid zkušeného detektiva a působí velmi věrně. Příběh lehce nadprůměrný, zpracování odpovídá televizní kriminálce, čili průměrné. V celkovém kontextu se jedná o koukatelnou detektivku vhodnou spíše na zimní podvečer.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Velice povedená televizní detektivka (ne kriminálka) z velmi blízkého českého prostředí. Malé městečko s obyvateli navzájem se všichni znajícími a kde se tím pádem nic neutají, začne zkušený vyšetřovatel a k němu nově přidělený čerstvý absolvent vyšetřovat zdánlivě banální případ začínající požárem, který nakonec vyvolá velice pochmurnou minulost. Příběh sleduje vyšetřování a pátrání krůček po krůčku, nikam se nespěchá a ukazuje starou poctivou českou detektivní tvorbu, jakou jsme kdysi tak dobře uměli. Při sledování jsem si z úctou vzpomněl na majora Kalaše, ke kterému má tento snímek hodně blízko. Je však ale daleko lidštější a to naše češství z toho vyloženě září. Scénář je napsán velice profesionálně. Tolik dějových obratů je doslova překvapením. Řekl bych, že závěrečnou scénu usvědčení knoflíkem je téměř jak od Colomba. Tvůrcům z ČT se tohle vskutku povedlo.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Taková dost "nijaká", táhnoucí se detektivka, jak bývá v ČT pravidlem. Oldřich Vlach byl velice dobrý, přirozený, ale to velmi pomalé tempo mi nesedělo. Nakonec pospávající divák ani nepostřehne, kdo byl pachatelem. I ten závěr, kdy vlastně nikdo nebyl odsouzen, vyzněl tak nějak do ztracena. Hudba Jiřího Václava byla zajímavá. Neznala jsem ho, ale ta se mi skutečně vtiskla do paměti.

Dodatečné informace

Původní název:
Nepodepsaný knoflík (více)
  • Česká republika Nepodepsaný knoflík
Premiéra v ČR:
9. 2. 2003
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění