Realita

71%
Realita

Nesmělému filmaři Jasonovi (Alain Chabat) se může splnit sen. Bohatý producent Bob Marshall souhlasí, že zafinancuje jeho hororový film. S jedinou podmínkou: Jason má 48 hodin na to, aby objevil nejlepší výkřik v historii filmu. Jeho hledání se však postupně mění v noční můru... Osobitý režisér Quentin Dupieux naplnil Realitu absurdním humorem, snovými pasážemi i hudbou Philipa Glasse. Do české distribuce film vybrala stovka filmových nadšenců v rámci projektu Scope100. (Aerofilms)




Recenze: Realita

Kinobox.cz
80%

Při sledování Reality jsem si znovu a znovu připomínal Lynchovo "Městečko Twin Peaks" (seriál, nikoliv film), které bylo také velmi ujeté a jeho hrdinové byli objektivně strašidelní, ale přitom to celé působilo víceméně odlehčeně a bylo to zábavné.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dupieux je mi sympatický už od Gumy, ačkoliv ta samotná mi přišla moc chtěná. Chtěná je i Realita, ale zároveň bylo hodně příjemné nasednou na její vlnu a nechat se nést mimo racionalitu... prostě hodně příjemná hříčka, během níž jsem si vzpomněl na Život v oblouznění, jen s trochu artistnějšími ambicemi.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
6
Musím říct, že tento film patří mezi ty, co i po několika shlédnutích nepochopíte, nebo tedy alespoň pro mě to tak je. Při nejmenším je dobré si před filmem zjistit něco o autorovi, aby člověk měl představu o čem to je. Nebo můžete být hodně odvážný a zkušený zároveň divák a prostě to prubnout. Musím ale říct že pár předností to má. Hlavně oceňuji
  • skvělé provedení
  • humor
  • nesrozumitelnost (je možné, že to byl i účel)

Dodatečné informace

Původní název:
Réalité (více)
  • Francie Realita
  • Francie Réalité
Premiéra v ČR:
9. 6. 2016
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie, Belgie, USA
Tržby:
0,42 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění