Hledá se Dory

72%
Hledá se Dory
V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)



Recenze: Hledá se Dory

Kinobox.cz
80%

Většina toho, co v Hledá se Dory uvidíme, je nádherná. Nádherně to vypadá, nádherně se to hýbe, je to nádherně osvětlené. Nikdo neumí dělat počítačovou grafiku jako Pixar / Disney (viz také hyperrealistický krátký předfilm o ptácích a příboji).


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Mistři animace v praxi. Tady se po technické stránce nedá vůbec nic vytknout. Film je sice nádherný pro oko,ale vaši duši nepohladí. Je to hlavně kvůli postavě Dory,která svým chováním jen těžko může získat nějaké sympatie. Ono je to ze začátku možná legrace sledovat jak stále zapomíná,ale na hodinu a půl je velmi slabý nápad. Vedlejší postavy filmu hodně prospěli - konkrétně Hank.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Perfektní animák, líbil se mi srovnatelně s filmem Hledá se Nemo, možná i o trošku více. Animace je skvělá a celý film je lahoda pro oko. Příběh propracovaný, trošku akční i dojemný.. Prostě animák, jak má být. U Pixaru jsou mistři ve svém oboru.....
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Je to samozřejmě o dost slabší než skvělá jednička, a to z několika prostých důvodů. Za prvé se v podstatě kopíruje totéž, pouze s tím rozdílem, že se v průběhu neustále hledá každý s každým a že motiv putování skrze bujarý oceán zcela vymizel na úkor plácání se na tom samém místě. Za druhé, Dory je sice funkční vedlejší postavou, která svou přiblblostí vhodně doplňovala zamindrákovaného Marlina, ale jako hlavní tahoun začne po chvíli nudit a po delší chvíli už je, řečeno v nadsázce, na pěst. A za třetí došlo k nebezpečnému úbytku kvalitních vedlejších postav, ze kterých si skutečné sympatie získá pouze chobotničák Hank poslepu řídící nákladní kamión (hodně mě zklamala neúčast akvarijních rybek ze Sydney). I přesto všechno je to ale pořád uspokojivě funny, neustále se něco dějě (až na chvíle povinného moralizování a dojímání) a závěrečná akční vsuvka alá Počátek doplněná What a Wonderful World je dokonce, řečeno bez nadsázky, jednou z nejpovedenějších scén celého roku. Jestli další díl, tak ale jenom se zcela novým konceptem a s nedostižnými veterány původního filmu, který si narozdíl od Dory pamatujeme a nedáme na něj dopustit..


Dodatečné informace

Původní název:
Finding Dory (více)
  • USA Hledá se Dory
  • USA Finding Dory
  • USA À Procura de Nemo 2
  • USA Oppdrag Nemo 2
  • USA Procurando Nemo 2
Premiéra v ČR:
16. 6. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Hledá se Dory je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Hledá se Dory


Podobné


Powered byJustWatch