2 zbraně

67%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Tohle je akčňák podle mého gusta. Kormákur už párkrát dokázal,že je velmi zručný řemeslník a s akcí nemá žádná problém. 2 zbraně kromě akce dokáží nabídnout charismatickou dvojku Wahlberg - Washington,nenásilně podaný humor a mírně překombinovanou zápletku. Je to jako sledovat devadesátkový akční výplach plný přestřelek a výbuchů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Robert Trench společně s Michaelem Stig Stigmanem ukradnou v bance peníze a jeden se nestačí divit, kdo všechno má najednou o ně zájem a co to s oběma udělá jak profesně tak i s vztahově. Akční snímek s velmi překombinovaným dějem by se dal očekávat v docela svižném tempu, ale není tomu tak. Akční scény nejsou k zahození, ale to je asi tak všechno. Dějové části vyznívají dosti unyle a bez patřičné šťávy. Denzel Washington a Mark Wahlberg sice dělají co mohou, seč přes všechnu snahu se jim nepodařilo vyšvihnout scénář do patřičné výše. Bohužel, ani český dabing tomu nijak nepřidává. Akční komedie, kde k zasmání opravdu toho moc není. Škoda, tohle mělo rozhodně na víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nečekaně ne příliš zábavná buddy comedy, ve které Denzel hraje to, co mu šlo vždycky nejlíp, ale tak nějak jim to s Walbergem skřípe. Nicméně na jedno podívání ucházející. 6/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Výborný akční film s dobrým námětem a scénářem, ale určitě bych to nesrovnával s Mizerama, do těch to má celkem daleko. Mark a Denzel jsou výborní, o tom žádná, ale za půl roku už pořádně nebudu vědět o čem to bylo. 72%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Tuctová buddy krimi s úžasným Wahlbergem! U něj nikdy nevím co čekat. V Tedovi jsem si ho oblíbil, v Pain and Gain se mi zhnusil a tady zase perlil jednu hlášku za druhou. Takovejch stěrů v jednom filmu už jsem dlouho neviděl. Washington to je jiná věc. Nevěřil jsem mu ani slovo a spíš mě tam sral, než abych si ho oblíbil. Kdyby tam obsadili kohokoliv jinýho, tak bych šel s hodnocením výš, protože jen za toho Wahlberga by si to zasloužilo těch 80%, jenže tohle je docela velká chyba a k tomu tu je dlouhá stopáž, která spíše překáží a dalo by se to zkrátit na 90 min. Ke konci to dokonce nudilo, i když se tam pořád něco dělo. Kdyby jsem mohl dát půl hvězdu, tak těch 3 a půl hvězdy dal, ale takhle to hold na celou 4 nestačí.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Docela v pohodě, herecké duo mi sedlo. Pobavilo, akce byla na klid. Příběh byl nenáročnej na klidnou pohodku. Proč ne, když nevíte na co koukat, tohle nic nezkazí.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Zajímavá, energická, akční, vtipná oddechovka. Není moc co bych mohl tomuto dílu vytknout. Akce dostatečně, humoru jak by smet, herecké výkony dua W&W netřeba komentovat. Hodně podobný styl humoru jako u filmu Pot a krev, nutno dodat, že ten humor mne bavil. 75%.
pantak
pantak
3 367 bodů
6
Natáčení si oba hlavní herci určitě užívali,ale asi jen to natáčení.Průměrný snímek.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5
Slušná akční jednohubka, která občas i pobaví, ale druhý den už člověk ani neví, že ji viděl.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Zatímco čecháček úpěl pod knutou té ošklivé sovětské propagandy, učil se nenávidět imperialismus a bezmezně nekriticky obdivoval vše americké, CIA na druhém konci světa prováděla daleko větší zvěrstva než v našich končinách Rus. Vybírání výpalného a jeho následné použití k manipulaci vlád napříč zeměkoulí je jen jedna z mnoha činností, které americká vláda prostřednictvím CIA prováděla. Všechno pěkně zabalené do roušky boje za demokracii. No a tenhle trochu zamotaný, ale určitě svěží film je o tom, když někdo chtěl toto výpalné ukrást. Bylo to vtipné, výkony herců uspokojivé a některé střihy dokonce překvapivé. O těch 10% dolů budu muset ještě popřemýšlet, prostě to je takový pocit...