Odpojit

78%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Velmi silné příběhy lidí, kterým do života krutě zasáhne internet. Film se skládá ze tří vyvážených příběhů, kde má každý vyváženou část svého prostoru a částečně se i prolínají. Závěrk je absolutně perfektní silný a uzavřený jen na půl. Žádný happyend - drama až do morku kosti. 90%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Mozaika lidských osudů, které se lehce prolínají. To už tady bylo sice hodněkrát, ale tohle je zaměřené přímo na heslo "Internet je dobrý sluha ale špatný pán". Fain obsazení (Bateman fakt nemusí hrát jen v průměrných komediích) a pomalu gradující emocemi nabitý závěr dělají z Disconnect dost podařenou záležitost, která těmhle "mozaikovým filmům" ostudu rozhodně nedělá. 7.5/10
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Váhal jsem, ale nakonec jsem musel dát plný počet. To jak internet dokáže ničit životy je mazec a hlavně se to stále děje, takže nic nereálnýho a je to hodně dobře natočené. Dva herci mě známý mě taky udělali radost tím, že hráli ve filmu, který vypadá jako natočený domácí kamerou, ale není, je to fakt profi. A jediný megazpomalený záběr na konci byl hodně luxusní, ten mě dostal. Určitě výborný film a to říkám jen pokud na mě film zapůsobí víc než by měl a to tento jo. 87%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Skvěle natočený a zahraný film o dnešním největším problému. Tři příběhy, každý zdánlivě úplně o něčem jiným, ale v jednom se spojuje, a to je internet. Nejvíc mě zaujala linka s ukradenou identitou a samozřejmě s kyberšikanou. Úžasné realistické herecké výkony až mě z toho mrazilo. Všechny příběhy se stupňovali až do konce, který nebyl ani vyhrocenej a ani nějak vyděračskej, prostě byl natočen tak, jak by se zachovala většina lidí. Žádné přehnané reakce, prostě nic co by mi tam vadilo. Zachoval bych se úplně stejně jako většina herců ve všech 3 linkách. Nádhernej smutnej film, který určitě stojí za vidění. 95%
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Film k zamyšlení, kam až tento životní trend může zajít. Brilantně natočená jedna z pravděpodobných možností. Vlastně je ve filmu takových možností více, jelikož to tvůrci chytře postavili na více příbězích. Tím je tento film ještě více atraktivní. Ačkoliv je děj celkem znepokující, rozhodně stojí za vidění. Celkem vás to pak donutí přemýšlet, a to někteří opravdu potřebují.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Jo, nechytám se u podobných snímků a držím se od nich většinou dál, ale tohle bylo velmi dobré. Nemusel bych to vidět podruhé a pořád mám otravný pocit, že na tenhle film by se daly vyhnat školní třídy jakože "Drogy a AIDS už tu byly, tak teď je třeba poučit o nebezpečí internetu", ale to nic nemění na kvalitním zpracování po všech stránkách. Snad jen ten pomalejší rozjezd, chvíli jsem měl nutkání to zase vypnout a pustit radši něco jiného. Ale stálo to za to nevypnutí.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Jediná vada na kráse byla jistá předvídatelnost scénáře. To bylo jediné, co mi vadilo (poměrně dost, nebýt konce, byly by to lepší 3*). Jinak dobrý soundtrack, fajně natočeno - super taková ta napjatá atmosféra a vykreslení postav. Závěr pak patří k fantaskní jednohubce.
ZaS
ZaS
632 bodů
9
Velmi dobý film na téma... Jaké? Internet je zlo? Primárně to tak vypadá, ale když si rozeberete děj do jeho podstaty, tak se jedná pořád o to stejné co zažíváme od počátku lidstva. Podvod. Honba za mamonem. To jsou odvěké formy zla. Internet může být jen jeho nejnovějším a současně nejsilnějším nástrojem.
Ze tří dějových linek, které se víceméně prolínají je podle mého nejzajímavější téma zneužívání mladistvých. Jednak pro závěr, který nechci spojlerovat, ale i pro poměrně kritický pohled na systém - v tomto případě zastoupený novinářkou a policisty.
Film vřele doporučuji všem. Ty, kteří mají s počítačem "komplikovanější vztah" poučí. Počítačově gramotnější zaujme alespoň psychologie postav. Ale nenechte se ukolébat. Na CIO konferenci 24 zaznělo kromě mnoha jiných zajímavých myšlenek i jedno důležité varování - není pravda, že oběti kyberzločinů jsou nejčastěji důchodci. Nejčastěji napadenou cílovou skupinou je vysokoškolák okolo 40 let.
dancemusic2012
466 bodů
8.5
Slušně obsazeny i natočeny snímek o lidech, ktere ovládla moderní technologie a tak nějak zapomněli se sebou komunikovat. Zejména v rodinách, kdy manžele přijdou o dítě a odcizi se, nebo když se rodiče nezajímají o své děti , o jejich pocity atd. A vše si uvědomí když je už témeř pozdě nebo se něco stane.
lenka-staudova
270 bodů
10
Pro mě moc silný zážitek, ze začátku jsem neměla potuchy o rozvýjejících se příbězích,později nastalo překvapení z tak vážných současných témat. Určitě zaujme, doporučuji pro ty,kteří chtějí zažít drama ...