Ledové království

74%

Komentáře a recenze 63

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Ledové království je pro mne jeden z nejvíce přeceňovaných animáků posledních let. Jediné co film nabízí je krásná animace (dnešní době nic zvláštního) jedna povedená písnička (Let it Go)a pár zajímavých postav(Olaf). Příběhově je to totálně o ničem a nudné. Co na tom všichni vidí vážně nechápu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Ledové království mě míjelo deset let a podvědomě jsem věděl proč. Není to nic pro mě a popravdě nechápu, co je na tomto animáku tak fenomenálního, že se dočkal takového úspěchu. Sympatický mi byl jen sněhulák, zbytek kýč a příběh také není nic extra. Když začnou sestry zpívat ( v češtině ) tak mi to trhalo uši. Animace je však vyvedená a to je jediný klad, dá se na to dívat alespoň po vizuální stránce. Závěr celkem ušel.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V poslední době (listopad 2018) mám chuť napálit i tu čvrtou, ale ta hromada písniček a nelogické jednání postav (tak jak se to hodí scénaristům, včetně fakt divného zvratu), to prostě pořád nedovolí. Na Vlásku se mi zdá furt o dost lepší.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Hodně krásná pohádka. Disney je král animáků a tenhle film je nádherný. Skvělá hudba a skvělé hlasové obsazení (i v dabingu). Let it Go si budete zpívat pořád dokola.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Kdo by čekal, že jedním z nejlepších filmů roku a nejkultovnějších filmů dekády bude animák, natož pak od jen z Disneyho produkce.. Už skoro není téma, které animační studio je na vrcholu a Pixar několik let po sobě ukazuje, že je v uchopení tohohle způsobu vyprávění na světelné roky dále než nic netušící konkurence.. Ovšem Ledové království ve mě zanechalo něco, k čemu se rád vrátím. Nejde pořád o film s takovým přesahem, nýbrž o poctivou zábavu, ale tentokrát jakoby tvůrci více vsadili na postavy a vztahy mezi nimi.. Animací vám sice tohle studio už řadu let servíruje totéž a pro nějakou revoluci si musíte jít jinam, jelikož zde se jede, co funguje. Ovšem Disney se pokouší trošku si pohrát s žánry a prvky, které do svého díla propíše. Proto nejde jen o ledajaký další kreslený biják pro děti (no teda ano ale..), nýbrž o vyprávění příběhu dvou sester, které i přes nešťastné osudy i nadále touží býti jedna s druhou.. V hlavních rolí tak máme princezny Annu a Elsu, která je každá odlišná i přesto po jak moc podobném touží.. Jsem team Anna jednoznačně a i když my je celá Elsyina mytologie a motivace sympatickou, přesto přirozenější je hnědovláska.. I z hlediska mužských hrdinů je na co koukat, i když překvapivě táhnou spíše ti další tvorové, tedy ikonický sněhulák Olaf a sob Sven, kteří si myslím, že pro mladší diváky fungují nejlépe, ale i mně přišli určitě nejzábavnější... Jde o známý příběh o "sněhovém království/ královně", ale hodně ho pozdvihují samotné charaktery a jejich samostatný vývoj.. I když bych kdysi tvrdil, jak mě zpěv v dramatických filmech vadí a skutečně byla doba, kdy jsem jako malý nemohl vystát muzikální čísla Lvího krále, tak postupně jakoby mi to šlo po chuti více a více.. A třeba právě zde ve Frozen, jsou prakticky všechny hudební vložky (jen když se do toho opře právě Olaf, tak to drhne) famózní! No a tady se navíc podařilo nastolit extrémně silný český ekvivalent.. Ano "Let it go" a "Najednou" ten význam a především tematický doprovod se celkem míjí, ale když to Monika Absolonová jako Elsa rozpálí, je to zkrátka magické a extrémně silné.. Vůbec tady český dabing odvádí kus práce a sedí i v dětských rolích, kdy pěvecké kousky taktéž nestrádají na svoje starší kolegy... Roztomilá podívaná, která si umí dobře pohrát s napětím, a i když to musí po tolikáté rozklíčovat "pravá láska", snad jste někdo u disneyovky nečekal něco jiného.. Ovšem věřte, že tentokrát se i ty emancipované ženy dočkají, což je patrně nejhezčí myšlenka celého vyprávění.. Chápu, že v dospělé roli to lze snadno nenávidět, zvlášť když bylo období, kdy dětičky chtěly Ledové království pořád dokola a hádaly se, kdo z nich je Anna anebo Elsa. Ovšem takovou energii nemá kdejaký film! Tedy i přesto, že jde o takovou "krákorárnu pro holky" je Ledové království patrně nejlepší Disneyovkou od dob Lvího krále a to už je panečku let.. So, let it snow! 90%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Film, který po úryvcích viděl snad každý, ale v celku to zhlédnutí je složitější. Bohužel kde Disney umí chápat veškerou svojí polohu, tady najednou stagnuje, a přestože jinde se nebojí přitlačit na pilu a zároveň znát tu hranici, kdy už je toho moc, tak tady není prakticky nic (krom vizuální stránky, která si u něj drží špičku již několik let), co by něčím vyčnívalo. Hlavní postava extrémně nezajímavá, záporák se (pře)tvoří za pochodu a na 109 minut tam toho je prachbídně málo. Ani ty písničky nejsou to, co bývaly, protože krom provařené Najednou/Let it go a té o stavění sněhuláka se zbytek vykouří z hlavy dřív než skončí film. Chválit však musím střih, který je od druhého aktu vynikající, některé fóry vážně pobaví (Olaf) a celkově se člověk vlastně i zabaví. Jen mi přijde, že tento snímek, navzdory chvále, nesnese srovnání s jinými animovanými Disney filmy (když pominu Pixar), jež ho mnohdy strčí do kapsy na třikrát.
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Je to jenom kreslená pohádka... ale nááádhernááá!!! V době uvedení do kin už jsem vstupovala do druhé poloviny života, přesto mě tenhle animovaný polomuzikál nadchnul. A proto právě teď a navždy... (5.9.2021)
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Další úžasný animák od Disney. Frozen hraje stejnými kartami jako Tangled a musím říct že se to povedlo. Nejlepší byla komediální stránka, kterou vytvářel sněhulák Olaf, kterej je nezapomenutelnej, škoda že mu nebyl dán větší prostor. Frozen má vlastně jedinou chybu a to je zpěv, prostě se tam skoro pořád zpívá a dost to nudí, hlavně začátek byl o ničem. Jinak to má úžasný vizuál a skvělej dabing. Příběh není nic extra dobrýho, ale na animák to bohatě stačí, já jsem spokojenej, ale na Tangled to nestačí.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Dokonalá titulní píseň Let it go mi zní v hlavě už asi 14 dní, perfektní vizuál, zábavné dialogy a hlavně miluju když mě animák dokáže vrátit do dětských let, to je přesně to, co od každého očekávám. Frozen patří mezi těch málo kterým se to povedlo a já zase mohl být hodinu a půl malej kluk :-). Jasnej bůr! 82%