Ledové království

74%
Ledové království
Ledové království (Frozen) je americký animovaný film. Princezna Anna z Arendelle musí zachránit svou zemi před věčnou zimou a vydává se proto za svou sestrou Elsou. Elsa totiž oplývá pradávnou magií, díky které ovládá zimu a led. Po jedné hádce se ale Elsa neovládla a výsledkem je zmíněné ledové počasí. Po cestě za sestrou se Anna spřátelí s ledařem Kristoffem a jeho sobím kamarádem Svenem. Společně se musí dostat k Else dřív, než bude příliš pozdě.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Ledové království je pro mne jeden z nejvíce přeceňovaných animáků posledních let. Jediné co film nabízí je krásná animace (dnešní době nic zvláštního) jedna povedená písnička (Let it Go)a pár zajímavých postav(Olaf). Příběhově je to totálně o ničem a nudné. Co na tom všichni vidí vážně nechápu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Ledové království mě míjelo deset let a podvědomě jsem věděl proč. Není to nic pro mě a popravdě nechápu, co je na tomto animáku tak fenomenálního, že se dočkal takového úspěchu. Sympatický mi byl jen sněhulák, zbytek kýč a příběh také není nic extra. Když začnou sestry zpívat ( v češtině ) tak mi to trhalo uši. Animace je však vyvedená a to je jediný klad, dá se na to dívat alespoň po vizuální stránce. Závěr celkem ušel.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V poslední době (listopad 2018) mám chuť napálit i tu čvrtou, ale ta hromada písniček a nelogické jednání postav (tak jak se to hodí scénaristům, včetně fakt divného zvratu), to prostě pořád nedovolí. Na Vlásku se mi zdá furt o dost lepší.


Dodatečné informace

Původní název:
Frozen (více)
  • USA Ledové království
  • USA Frozen
  • USA Die Eiskönigin
  • USA La reine des neiges
Premiéra v ČR:
28. 11. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Ledové království je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Ledové království


Podobné


Powered byJustWatch