Rohy

70%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Daniel "Potter" Radcliffe dělá seč může,aby se vymanil ze stínu malého čaroděje. Tentokrát si vybral film s velmi originálním námětem. Alexandre Aja není moc zručný režisér a tak zcela nedokázal využít potenciál toho snímku. Jak píše rkotvald film působí jako slepenec dvou filmů. Předlohu jsem nečetl,takže nevím zda to tak má být,nebo jen Aja nedokázal správně pojmout tento film. Film nabízí spoustu zajímavých a temných scén,které však nedokáží pokrýt dvou hodinovou délku filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Zajímavý film. Úvod opravdu dobrý a těšil jsem se, jaké dobrodružství s rohatým "Harry Potterem" zažijeme. Vypadalo to na originální fantasy kriminálku, jenže pak to šlo dolů a stala se z toho nesourodá práce, u které mi unikal smysl a scénář sám sebe zamotal až do kontroverzního závěru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Film primitivní, zcela nerafinovaný, uřvaný, přeplácaný, klišovitý. Jenže co čert nechtěl... ono to rozhodně funguje! Rozbíjí to až poslední půlhodina, která je moc over the top, ale spíš směšná než působivá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hillův román je parádní knížka. Jablko prostě nepadlo daleko od stromu, a jak je vidět i s Kingovým synem budou mít filmaři docela problémy. Ale i přesto bych řekl, že Aja to natočit líp možná ani nemohl. Nebýt toho přepáleného konce, bylo by to ještě veselejší. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Aja je příznivcem hodně úchylné legrace, ale tohle komedie rozhodně není, to ovšem neznamená, že se nebudete bavit. Film vznikl podle bestselleru Joe Hilla a není bez zajímavosti, že je to syn Stephena Kinga, který prokázal, že geny se mohou dědit, a to nejenom podle vzhledu. Škoda, že se to tak úplně nepovedlo a potenciál nezůstal úplně využitý.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Horor to teda není ani trošku, ale zato příběh a zpracování je na jedničku (ještě že nečtu knížky:-) ). Na Harryho Pottera si asi v jiným filmu nikdy nezvyknu, podle mě se tou svojí megarolí naprosto zazdil. Od začátku do konce má film dobrej šmrnc, ale je fakt že jsem čekal o dost víc. zasloužených 70%
cjmafia
4 387 bodů
10
Jeden z mých nejočekávanějších filmů roku mě nezklamal. Alexander Aja to zvládl a dokázal Hillovu knihu přenést na obrazovku. Uznávám, že mě trošku mrzí, že je pár věcí oproti knize pozměněno. Hlavně závěrečná scéna mezi Iggem a Merrin je v knize více efektivnější, ale dokážu to překousnout. Jinak scény, které fungují v knize, jako je např. návštěva u doktora, rozchod, dopis a hadí finále, fungují naprosto skvěle i ve filmu. Určitě od filmu neočekávejte čistokrevný horor, je to spíše mix thrilleru, romantiky, komedie a fantasy. Nesmím zapomenout na bezchybný výkon Radcliffa, který tímto ukazuje, že nebude navždy Harry Potterem. A samozřejmě musím zmínit soundtrack, který se také povedl.. A pokud se Vám film líbil, přečtěte si i knihu, která je ještě o trochu lepší. "In the end, I embraced the horns. Like an angel who fell to earth, I baceme the devil one last time."
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Harry Prosser a Ohnivá čaša je za hranicí toho, co dokáže polobuzničkové publikum ještě zakosnout, ale je to kurevsky vtipné.. jen kdyby se to nebralo natolik vážně, ale čistě jen ze sarkastického nádechu, bylo by to o rožek zábavnější, ale co jiného čekat od Danči, než kouřit čuráky a někdy si občas zaexperimentovat, aby dostal roličku která mu zaplatí dluh, který ještě dluží rodičům za živení a šacení. Doprdele, vidět ale paroháče Radcliffa, jak prohrává s čertem blackjacka, je esence kvality. Co se mi zase nejvíce líbilo, že jsme se ze začátku romantické slaďárny, alá Twilight, dostali až na fantasy mytologickou bojovku, alá Dogma.. #podzimnisklizen [2020]
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Rohatý Harry Potter, kterému zabili Hermionu, byl už před začátkem kandidátem na film dne. V úvodu to vypadalo na parádní černou komedii. Avšak tvůrci pomalu přešli z žánrů drama, thriller, až na celkem srdcervoucí story. A já se přiznám, baštil jsem to! Radcliffe přeci jen zahrát umí, s těmi rohy mu to navíc i seklo. Příběh je tu velmi zapeklitý, a navíc se celkem pomalu vyvíjí, což mohlo dokonale mást. Pa-Roháč byl chvílemi záporák, a pak zas klaďas. To se mi líbilo, naivně jsem si myslel, že už to mám prokouklý. Ale prd, byl jsem total vedle, a přesně kvůli tomu se dívám na filmy. Spokojenost! 80%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Nedotažený pokus posunout se zase trošku jinam. Na jedné straně stojí skvělá, originální, vtipná, mysteriózní kriminálka, ovšem z té druhé jí stahuje krvavé, přeplácané fantasy. Velmi nevyvážený počin jako by byl slepec dvou odlišných filmů ze stejným tématem, zhruba do poloviny jde o skvělou podívanou, jenže pak se to zlomí a jde to jen dolu. Málo u kterých filmů je mi líto promarněné šance, tohle je jeden z nich.