Pach krve 5: Krvavý masakr

41%
Pach krve 5: Krvavý masakr

Pětice studentů – Billy, Cuz, Lita, Gus a Julian – vyráží o Halloweenu na hudební festival ve Fairlake v Západní Virginii. Ve městě vrcholí přípravy na festival a celou akci sleduje televize. Televizní reportérka Kaleen si jde zaběhat, ale je přepadena a ubodána trojicí kanibalských zabijáků, které vede sériový vrah Maynard. Pětice studentů pokračuje autem na festival a cestou omylem srazí po silnici jdoucího Maynarda. Ten na ně zaútočí nožem. Mladíci začnou Maynarda kopat, když vtom na místo přijede šerifka Carterová, která zatkne Maynarda i Billyho, který vezme vinu na sebe. Ostatní studenti odjíždějí do motelu. Vše sledovala trojice kanibalů, kteří po odjezdu šerifky zabijí jejího zástupce...
Na policejní stanici se Maynard a Billy ocitnou za mřížemi spolu s místním opilcem Mosem. Maynard začne všem vyhrožovat, že pokud se nedostane na svobodu, jeho kanibalové všechny vyvraždí. Šerifka však zjistí, že se jedná o neodsouzeného sériového vraha, a hodlá čekat na příjezd policejní eskorty druhý den ráno. Kanibalové ale mezitím odpojí město od telefonního signálu a elektřiny... (TV Prima)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Počáteční šablona teenagerovských slasherů je zachována, takže tu opět máme skupinku mlaďáků jedoucích autem odněkud někam, které někde někdo s plnou krutostí přepadne. Tentokrát se jede na slavný hallovýnský hudební festival, kde návštěvníci samozřejmě chodí v nejrůznějších maskách. A stejně jako kdysi mezi ně  zapadl slavný Michael, s přehledem zapadnou i staří známí zabijáčtí mongoloidi. Ale to v zápletce není všechno. Tuto vražednou zmutovanou skupinku nově vede sériový vrah Maynard, kterého se podaří zatknout šerifce Carter. A tak do jistě očekávaného vražedného rošamba ohledně mladé party ještě zamíchá motiv známý ze snímku ´Přepadení na 13. okrsku´ (1976), od kterého dokonce i v roce 2005 vznikl remake. Mayard v cele a mongoloidi se ho snaží dostat ven, tudíž začnou dobývat policejní stanici . Temná vražedná noc tak na správný slasher  započne v plné krvavé parádě. Snímek jako celek je samozřejmě takový, jaký má být. Obsahuje dobré i špatné prvky slasheru, kdy všudypřítomná hloupost doslova a do písmene krvavý masakr přímo přitahuje. Spousta postav je zapomenutelná, snad kromě Maynarda, který místy připomíná Hannibala Lectera. Atmosféru však snímek má a kdo se tomu poddá, emocionálně ho dostane samotný závěr. Celá dějová linka ale krapet postrádá napětí, což je vcelku škoda, ale brutalita vražedných scénu pro plnohodnotnou hrůzu, zděšení a mrazení v zádech tento neduh vynahradí. Jako u každé slasherové série i zde již divák ví, do čeho jde, takže je hodně složité ho něčím překvapit. Nad očekávání se však tentokrát jedná o mírné zlepšení oproti předchozímu počinu, což je jedině dobře. A nezhatí to ani nepomíjitelná předvídatelnost.

Dodatečné informace

Původní název:
Wrong Turn 5: Bloodlines (více)
  • USA Pach krve 5: Krvavý masakr
  • USA Wrong Turn 5: Bloodlines
  • USA Camino Hacia el Terror 5
  • USA Camino sangriento 5: Linaje Caníbal
  • USA Détour Mortel 5
  • USA Droga bez powrotu 5
  • USA Droga bez powrotu V
  • USA Halálos kitérő 5
  • USA Korku Kapani 5: Kanli Parti
  • USA Lathos strofi 5
  • USA Pach krvi 5: Krvavý masaker
  • USA Wrong Turn 5: Bloodbath
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pach krve 5: Krvavý masakr


Powered byJustWatch