Konečně doma

66%
Konečně doma

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. Za tímto okouzlujícím a zábavným filmem stojí tvůrci úspěšných filmů, mezi něž patří Jak vycvičit draka a Croodsovi. „Je to film o přátelství a také o střetu kultur, které vyústí v neuvěřitelné porozumění, důvěru, legraci i krásné přátelství mezi Oh a Tip,“ říká o svém novém filmu režisér Tim Johnson.  (CinemArt)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
DreamWorks vždy odvedou výbornou práci,ať už se jedná o dokonalou animaci,nebo zajímavý příběh. Jenže tentokrát na mne jejich um nezafungoval a Konečně doma na mne působí tím nejtuctovějším a nejzbytečnějším dojmem jaký jsem dlouho u žádného animáku nezažil. Snad to alespoň ty děti ocení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Nejsem cílovka, takže mi to fakt nic neříkalo. Navíc té Rihanny tam bylo až moc. Ale pro prcky asi fain.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Krásná práce. Půvabné postavičky rozdávají radost již od pohledu a není těžké si je hluboce zamilovat i navzdory velmi dětinskému humoru, skrz nějž povedené dospělácké fóry jen matně problikávají. Vydařil se jak příběh o mírumilovné invazi a úprku před hrozivým nepřítelem, který baví svou jednoduchostí a přímým tahem na branku, tak i roztomilá nátura mimozemských Buvů, jejichž ustrašený a natvrdlý kápo je zkrátka k sežrání. Co ale posouvá snímek v rámci svého žánru do nadprůměru, je paradoxně jeho nejvíce profláklý motiv spřátelení dvou zástupců dvou naprosto odlišných ras - ústřední dvojice je kouzelná, správně se doplňuje a prochází nápaditým vývojem, který je korunován dojemným a nádherně pozitivním finále, jež každý touží strašně moc vidět. Potěšilo i povedené zapracování moderních písní a originálně zabalené morální poselství.... Supr čupr zábava :)

Dodatečné informace

Původní název:
Home (více)
  • USA Konečně doma
  • USA Home
  • USA Happy Smekday!
Premiéra v ČR:
26. 3. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
135 mil. USD
Tržby:
368,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Konečně doma je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch