Stejná srdce

76%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Po Philadelphii asi nejlepší film o gay komunitě, který jsem doposud viděl. Možná i proto, že je spojený se začátky nemoci AIDS. Je to opravdu silné téma a za mě moc dobře natočené. Chválím také maskéry. I když bylo dost zvláštní vidět Hulka v intimních scénách s mužem, tak se mi film jako celek líbil moc.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Drsný pohled do světa gay komunity na začátku 80tých let, kdy přicházela nová hrozba v podobě AIDS. Esem v tomto filmu je určitě Julia Roberts, která se nám nějak příjemně vybarvovat, coby představitelka dramatických a psychologicky nejednotvárných rolí /přip.Blízko od sebe/.Někdy se tady okatě hraje na city, sle i tak dávám 80% za velice otevřený názorově film a velice koukatelný...
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Smekám před hereckými výkony zejména Julii Roberts a Marka Ruffala, kteří ze sebe vydali maximum. Některé scény na mě samozřejmě zapůsobili hodně silně (neochota přijímat nakažené gaye do nemocnic, nebo nakládaní s mrtvými těly), ale celkový dojem byl ten, že je to až moc "přeslazený" film. (MFF KV)
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
6.5
Můj dojem z tohoto filmu je značně rozpačitý a to hlavně díky scénáři a zpracování tématu. Nevyhýbám se tématům s homosexualitou, například jsem byl velmi nadšen z filmu Liberace či Klubem poslední naděje, ale tímto filmem jsem hodně zklamán. V první půlce se hlavně všichni věnují sexu a v druhé půlce se diví, že umírají na AIDS. Ano tato nemoc je velkou hrozbou i dnes, ale myslím, že toto téma se dalo zpracovat méně melodramaticky. Některé dialogy v druhé půlce filmu už byly moc dlouhé a právě zde možná platí, že méně je někdy více. Mých 65% patří hlavně Marku Ruffalovi v hlavní roli Neda Weekse, který opravdu předvedl excelentní herecký výkon a samozřejmě Julii Roberts v roli doktorky Brooknerové.
milda.sleha
399 bodů
10
hbo opět dokázala, že její tvorba patří mezi to nejkvalitnější, co v posledních letech vzniká... nemá takové obavy a stereotypy jako hollywood a nejen, že mu dokáže konkurovat, ale v mnohém ho i předčí... tento film je jasným důkazem... drama o tom, jak v americe propukl aids a co vše s tím souviselo a je pořád aktivní do dnešních dní... toto by mělo být povinné nejen ve školách, protože dnešní mladí lidé už z této pořád smrtelné choroby už pomalu nemají žádný strach, ale i v kostelech, aby i katolická církev věděla, jak nutná je sexuální výchova, antikoncepce a vše, před čím křesťané rádi radši zavírají oči... :m)
mausis
mausis
370 bodů
10
Část filmu náhodně zhlédnutá na HBO mne natolik zaujala, že jsem jej musela vidět celý. Uchvátil mě svou opravdovostí, reálným pocitem a samozřejmě problematikou samotnou. Skvělé herecké výkony a děj, jemuž nelze nic vytknout. Emocionální zážitek, který podněcuje k přemýšlení.A zajisté: Julia Roberts a Mark Ruffalo se zhostili svých rolí dokonale.