Stejná srdce

76%
Stejná srdce
Plakát traileru
Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Po Philadelphii asi nejlepší film o gay komunitě, který jsem doposud viděl. Možná i proto, že je spojený se začátky nemoci AIDS. Je to opravdu silné téma a za mě moc dobře natočené. Chválím také maskéry. I když bylo dost zvláštní vidět Hulka v intimních scénách s mužem, tak se mi film jako celek líbil moc.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Drsný pohled do světa gay komunity na začátku 80tých let, kdy přicházela nová hrozba v podobě AIDS. Esem v tomto filmu je určitě Julia Roberts, která se nám nějak příjemně vybarvovat, coby představitelka dramatických a psychologicky nejednotvárných rolí /přip.Blízko od sebe/.Někdy se tady okatě hraje na city, sle i tak dávám 80% za velice otevřený názorově film a velice koukatelný...
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Smekám před hereckými výkony zejména Julii Roberts a Marka Ruffala, kteří ze sebe vydali maximum. Některé scény na mě samozřejmě zapůsobili hodně silně (neochota přijímat nakažené gaye do nemocnic, nebo nakládaní s mrtvými těly), ale celkový dojem byl ten, že je to až moc "přeslazený" film. (MFF KV)

Dodatečné informace

Původní název:
The Normal Heart (více)
  • USA Stejná srdce
  • USA The Normal Heart
Distributor:
Magicbox
Země původu:
USA
Čeština:
Stejná srdce je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch