Nesnesitelná krutost

63%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Další z řady romantických komedií u kterých se dobře odpočívá,ale vysokou školu filmařství v tom nehledejte. Kromě hvězdného obsazení mne překvapilo režisérské duo. Coenovi bych v této žánrovce nečekal a je škoda,že se do ní nesnažili přinést něco nového.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Zábavné to je, což o to. Bohužel ale taky dost průhledné. U těchhle filmů "každý podráží každého" považuju za důležité, aby ty podrazy byly alespoň trochu neočekávané a překvapivé. Bezvýhradně sladký konec tomu také neprospívá. Nejslabší Coeni.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Miles Massey (George Clooney) je špičkový rozvodový právník, který vždy vyhrává. Zůstává za ním vždy jeden zdevastovaný život a jeden amorální vítěz. Tentokrát narazil na tvrdý oříšek. Marylin (Catherine Zeta-Jones) je nádherná zkažená žena, která si vybrala záletného boháče Rexe Rexrotha (Edward Herrman), který miluje mašinky a primitivní blondýny. Jenže Milese si zaplatí právě Rex a Marylin nic nezíská. Miles se do své protivnice zamiluje, jenže to už má Marylin nového pracháče, tupého naftaře Howarda Doyla (Billy Bob Thornton). Překvapivé zvraty a typický coenovský humor zvládnutý s brilantní profesionální úrovní činí společně s hereckým obsazením velkolepou zábavu. Film má však zásadní problém a tím je právě to, že hrdinové nejsou úplně charakterově v pořádku a film ve Spojených Státech tudíž nepatřil mezi hity. Pro festivalové poroty byl však i přes svůj neúspěch příliš komerční. Na druhou stranu Coenovci jsou prostě tradiční značka a jestliže můžete jejich předchozí filmy, tak rozhodně snesete i Nesnesitelnou krutost. V celosvětovém měřítku byl film však nadmíru úspěšný.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Miluji coenovské kriminálky, ale jejich komediální tvorba mi jde vyloženě proti srsti. Oni mají prostě tak zvláštní smysl pro humor, že já, obyčejný fanoušek, ho asi vůbec nemám šanci pochopit. George Clooney je jako úspěšný a nenasytný právník fajn a na Catherine se mi vždycky strašně krásně kouká, ale jejich milostné eskapády mě většinou spíše nudily, než "hodily do pohody". Alespoň to na chvíli zachraňuje Billy Bob Thornton, který zase exceluje a v mém hereckém žebříčku šplhá, narozdíl od téhle romantické komedie, stále výš a výš.
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Příjemná konverzačka místy našlapaná humorem, takže se vyplatí poslouchat. Clooney a Zeta Jones doslova herecky jiskří a je radost na ně pohledět. Když nebudu brát moc vážně ožehavé téma "jak oblbnout a jak oškubat", jedná se opravdu o zábavnou komedii.
voleman
voleman
927 bodů
7.5
Další z parádních a hlavně pro mě velmi zábavných filmů od bratří Coenů, který má prvotřídní scénář a skvělou režii. Je to pohodový film, který pobaví svým netradičním pojetím romantické komedie, kde figuruje příjemný Clooney a poměrně hezká Catherine Zeta-Jones kteří dohromady předvádí velmi dobré herecké výkony. I ostatní herci jsou velmi dobří a nejde si na ně stěžovat. K dokonalosti ovšem přeci jen něco málo chybí, ale na poměrně silné 4* to stačilo. Zvlášt v tomto žánru to není úplně jednoduché proto dávám 75%