Převrat

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Celkem neznámý film, který má svou kvalitu. Vzpoura ( nebo převrat ) v asijské zemi kvůli tomu, že koupili jejich vodárnu Američané je sice trošku přitažený za vlasy, ale zbytek by šel. Akce, neustálé se schovávání před vzbouřenci dodává filmu dobrou atmosféru. Pěkné. Dobrý nápad scénáristy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Napínavý survivol thriller s přímým tahem na bránu. Pár scén je luxusních (hod dítětem), tempo vražedné, ale škoda těch náhod, třebaže se vždy, když je třeba, zjeví Brosnan. Škoda, po první třetině se tu rýsoval pětihvězdičkový potenciál.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tenhle film mě hodně překvapil. Kdybych se řídil recenzemi, tak bych si ho nikdy nepustil, ale to by byla škoda. Film s hodně nadupaným tempem, výborným castingem a celou řadou nekonformních názorů. Musím říct, že jsem čekal velké béčko a překvapilo mě, že ono to není ani tak béčko jako celkem drsná obžaloba tajných služeb a Amíků v cizině. Rozhodně dobrý počin.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Velmi vydařený film, který svým tempem a nebezpečnými situacemi nenechá tepovou frekvenci v klidu. Co může občas přijít malinko úsměvné, jsou některé vyhrocené situace a reakce na ně. Když si však člověk v hloubi duše představí sebe na stejném místě, jako hrdinové, nejspíš by jednal stejně, takže to filmu nezazlívám. Trochu mě však mrzí absence Brosnana, který má až zoufale málo prostoru (když už tam ovšem je, strhá na sebe celou pozornost). Jinak je ale No Escape skvělou žánrovkou, kterou byste rozhodně neměli minout.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
prekvapujuco akcne a drsnejsie nez som cakal. owen wilson zvlada i akcneho hrdinu (i ked proti svojej voly) a kvalitny casting i u jeho dcer ktore su skvele...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Owen Wilson v nečekaně vážné roli, na komika to zvládá jen tak tak. Jinak svižné , napínavé, dobře natočené a s hrdnou Brosnanem, který se vždycky vyloupne odnikud, všechny pozabíjí a zase zmizí :-) Jen mi tam vadilo pár nesmyslných scén, ale dá se to překousnout. 67%
pitryx
pitryx
1 262 bodů
6
No, má to razanci a švih, to se uznat musí. Dokonce bych některým okamžikům i věřil, ale pak přišla nová disciplína v hodu děvčátkem do dálky a bylo to. I když, nevím, člověk v zoufalé situaci je schopen všeho. Spíš si myslím, že to není možné technicky. Takže kromě úvodu tu hluchotu moc nenajdete. Holčiny, ty malé myslím, hrály docela obstojně, dospělí také. Myslím, že jde o zajímavý film, který zase až tak vidět netřeba, ale škoda když vám uteče.