Hypnotizér

57%
Hypnotizér
Plakát traileru

Po filmech jako Čokoláda, Pravidla moštárny nebo na minulém ročníku Febiofestu uvedeném Lovu lososů v Jemenu se Lasse Hallström představuje s novým kriminálním dramatem Hypnotizér. Příběh filmu začíná po brutálním pokusu o vyvraždění celé rodiny. Jediný přeživší, patnáctiletý syn, se po hrůzném činu nachází v kómatu. Z toho důvodu povolá hlavní vyšetřovatel případu Joona Linna hypnotizéra, který má za úkol v kulisách potemnělého zimního Stockholmu pomoci identifikovat vraha. Přes úvodní pomalé tempo film vygraduje do dechberoucího finále. (Febiofest)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Knižní předloha má plnohodnotný děj, který musel být pro filmové zpracování patřičně upraven, což je nakonec ve výsledku znát. Hlavní dějovou linkou je samozřejmě vyšetřování hodně brutální vraždy, kdy vrah neměl soucit ani s malou holčičkou. A dá se říct, že zrovna tato scéna, po divácké stránce, hodně zasáhne. Atmosféra je docela dusná, čemuž přispívá vcelku i povedený sugestivní soundtrack. Skandinávský thriller tedy šokuje scénami zjevného násilí, přičemž styl nadhledu a přímočarostí nevybočuje ze známé skandinávské perspektivy. Jako obvykle je realisticky zobrazena atmosféra v každodenním životě skandinávské společnosti, čímž právě snímek získává svoji diváckou přitažlivost. Nepovedené dějové přepracování do scenáristické podoby se však daný příběh jeví všednímu dojmu, což je pro pokrytí snahy si udržet zajímavost vcelku nedostačující. Temný kriminální thriller, manželské drama a celkově psychodrama. Není toho málo, ale jak se zjednodušeně používá, chybí tomu patřičný tah na branku. Snímek, mimo jiné natáčený také v Česku, tak zůstal někde na půl cesty, což znamená, že zase až tak špatný není, ale nelze z toho nic výnosného očekávat. Vůči autorovi nejprodávanější knižní předlohy to není zrovna lichotivé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Televizní detektivka, která celá plyne v ospalém tempu a ty cca dva zvraty podává celkem nevzrušivě. Knížka bude asi lepší, ale Lasse mi na dlouhou dobu vzal chuť, pustit se do ní. 4/10
karliki
karliki
10 006 bodů
7
Dnes jsem byla na předpremiéře filmu Hypnotizér,skvělý film,všem doporučuji,mělo to šťávu a párkrát jsem se i pěkně vyděsila,co se týče děje napínavé,prostě super film.

Dodatečné informace

Původní název:
Hypnotisören (více)
  • Švédsko Hypnotizér
  • Švédsko Hypnotisören
  • Švédsko A hipnotizőr
  • Švédsko Der Hypnotiseur
  • Švédsko El hipnotista
  • Švédsko Hipnotizer
  • Švédsko Hypnotisoija
  • Švédsko Hypnotisøren
  • Švédsko L'ipnotista
  • Švédsko The Hypnotist
Premiéra v ČR:
23. 5. 2013
Země původu:
Švédsko
Ocenění:
Žádná ocenění