Rio Conchos

65%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Hodně dobrý western o kterém jsem nikdy neslyšel. Parádní akce, scenérie, skvělá kamera a zajímavý scénář. Film má slušný spád a nenechá diváka chvíli vydechnout, natož se nudit. Zajímavý western s neméně zajímavou nesourodou partičkou hlavních hrdinů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Dobře napsaný a natočený western, kde se pořád něco děje a kde je vývoj příběhu velmi razantní. Ten sleduje bývalého konfederačního důstojníka majora Lassitera plného nenávisti k Apačům neboť mu povraždili rodinu. A není to jen tak ledabylý příběh o touze pomsty. Režisér Gordon Douglas vytvořil westernový snímek jak z Rodokapsu a díky dobré kameře Josepha MacDonalda i vkusnou vizuální podívanou. Děj sice může být pro někoho rutinní, ale když je předností nebezpečí, nedůvěra a nepřátelství, tedy to co western dělá westernem, nemůže být o vkusném příběhu pochyb.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Četla jsem samé negativní reakce diváků na tento western. Tady jsou naštěstí jen pozitivní. To jsem ráda, protože se mi ten film docela líbil. Trvá sice přes 100 minut, ale nenudí. Velmi mě "dostala" ta scéna, kdy Indiáni ty bělochy vlečou na provaze za koňmi, to vždycky když si představím, že by se mi přihodilo, tak se otřesu děsem! Postavy jsou zajímavé, dobře zahrané a vždycky si taky všímám hudby. Je taková nenápadná, ale Jerry Goldsmith velmi dobře vystihuje svými tóny děj. Kamera Josepha MacDonalda rovněž stojí za zmínku. A samozřejmě i režie Gordona Douglase. Natáčení probíhalo v americkém státě Utah a v Mexiku, což kvituji s povděkem, nemám ráda, když má jít o americké skály a točí se třeba v Chorvatsku někde u Plitvických jezer. Divák westernů je zvyklý na ty své "westernové tváře" jako byl John Wayne, Charles Bronson, Clint Eastwood apod., ale neškodí vidět někdy neokoukané herce, dá to tomu westernu zas jiný rozměr.
Brevhert
Brevhert
6 bodů
8
Příběh rutinní.Kamera svělá.8.dávám kvůli exteriérům,interiérům a taky kostýmům a maskám.S tím si filmaři fakt dost pohráli.