Jánošík - Pravdivá historie

51%

Články 4

Už se zase hledají mrtvoly a vrazi. Princip slasti láká na Rodena
Seriály6. 2. 2018
Už se zase hledají mrtvoly a vrazi. Princip slasti láká na Rodena

V lednu si diváky Česká televize získala dvoujdílnou koprodukční Marií Terezií (2017). Nyní se vydává do podniku na trase Praha - Varšava - Oděsa v rámci dokončovacích prací na detektivní sérii Princip slasti (2018). V hlavních rolích se kromě Karla Rodena (Křižáček, Masaryk) představí Malgorzata Buczkowska (Volta) a Sergei Strelnikov (Země zapomnění).

Recenze: Legenda o létajícím Cypriánovi
Recenze21. 10. 2010
Recenze: Legenda o létajícím Cypriánovi

I věci nejstarší leží v síti přítomného času... Výpravné historické drama debutující režisérky Mariany Čengel Solčanské vypráví o času, smrti, smutku, únavě, pokoře a nutnosti odpouštět.

Český mír zahájí plzeňské Finále
Festivaly a ceny14. 4. 2010
Český mír zahájí plzeňské Finále

Americký prezident Barack Obama, bývalý český premiér Mirek Topolánek a ochočený brdský kňour Jonáš obstarají v Plzni v neděli 18. dubna 2010 slavnostní zahájení 23. ročníku festivalu českých filmů Finále. Patří totiž k hlavním protagonistům "výbušné dokumentární komedie" Český mír režisérů Víta Janečka a Filipa Remundy, která bude na festivalu uvedena v předpremiéře. Vedle tradičních soutěžních sekcí, v nichž poměří síly nejnovější hrané filmy a dokumenty, organizátoři přichystali řadu dalších sekcí, mj. i pocty Karlu Zemanovi, Drahomíře Vihanové a Petru Čepkovi.

Český film 2009? Světla na konci tunelu!
Téma27. 1. 2010
Český film 2009? Světla na konci tunelu!

Skoro by se dalo říct - normalizace se vrátila... Aspoň co se české kinematografie týče. Vzniká mnoho českých filmů, ale v často se na ně nedá koukat. Kde soudruzi od filmu udělali chybu?