Newyorská romance

72%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Milá podívaná s fantastickým Ruffalem a milou Knightley. Snímek na mne působil velmi pozitivním dojmem. Navíc zde zazní spousta velmi pěkných písní hrané přímo na ulici což mělo své nezaměnitelné kouzlo. Mám rád hudbu a vždy jsem rád,když se s filmem navzájem doplňují.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Stejná parádička jako Once, jen tentokrát v trošku jiném balení. Carney je mistr v zachytávání kouzla okamžiku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Love song je příjemná podívaná s pěknou a chytlavou muzikou, která není otravná ani při opakování nacvičovacích scén, je v ní řada pěkných spontánních nápadů a scény s hraním na ulici nemají chybu. Občasný sentiment k tomuto žánru bezesporu patří a nikdy se celé vyprávění nepřehoupne do roviny kýče. Moc fajn film.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
6
Bezvadný výkon Marka Ruffala, ten si roli ztroskotance fakt užil. Sympatická Keira, jejíž opakující se písničky, které se mi už nakonec slily do jedné, mi ale začaly od půlky filmu lézt pěkně na nervy.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Takže hudební film.. Pořád dokola platí, že jde o moji největší filmovou závislost a v případě propojení s romantickým prvkem jde o naprostou definici něčeho za co už se ani necítím provinile, že to miluji... John Carney je fenomén, který prakticky celou svoji tvůrcovskou kariéru zasvětil hudebním kouskům. Od neučesaného Once, které se navíc pyšní českou účastí, došel Carney k úplně jiné úrovni.. Tentokrát to udělal tak minimalistickým způsobem, až vlastně všechno je úspěch, akorát že ono si to strčí i ty větší kousku hravě do kapsy.. Na dvou hereckých osobnostech postavená romanťárna, která si přes jednu hudební pecku léčí dvě zlomená srdce.. Nevěřil jsem, že Keira Knightley coby Gretta umí takhle zpívat, ale když otevře vůbec celý film tou svojí nepojmenovanou peckou, měl jsem, co dělat, abych se udržel, jak vynikající a procítěná skladba to byla. A vesměs celý zbytek filmu jen jako divák zjišťujeme, co jí vedlo k tomu, aby tohle napsala.. U toho chce být i Mark Ruffalo jako zlomený hudební producent, který nad rozvahou o vlastní sebevraždě uzří, že je jeho posláním pomoc téhle skladbě a zpěvačce na vrchol. Za pomoci samotného New Yorku, kdy v jeho kulisách natáčejí neočesaný hudební klip, se divákovi postupně odkrývají flashbacky z Grettiné minulosti, v nichž prim hraje Adam Levine, což je osobnost, která mě svým zpěvem pokaždé spíše štve, ale pomůže prodat celou podstatu Grettiné postavy.. Dvě osoby, kterým život naložil a zlomil je, se dávají dohromady, aby vrátili úder. Nedokonalý film o neperfektních postavách, které ale dokáží působit tak lidsky, že s nimi chcete trávit více a více času. Příběh o někom, kdo jako já, neustále nosí po kapsách sluchátka, protože se v hudbě cítí jinak a třeba se schová před skutečným životem .. 80%
Toren
Toren
5 155 bodů
10
9/10. Mou největší filmovou slabostí jsou indie feel-good dramedy... a i letos jsem se zamiloval do jedné z nich. Má to své nedokonalosti (skoro až absence žánrového dramatu) ale emoce vyhrávají nad rozumem. Tak, jak to u podobných snímků bývá. S citem natočený příběh plný krásné hudby, uvěřitelných charakterů a nepřikrášlené lidskosti. Keira i Ruffalo u mě neskutečně stoupli - dlouho jsem nesledoval tak reálně uchopené postavy. Fakt paráda!
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tohle je výborný film o hudbě. Strasti dvou lidí, kdysi úspěšný producent v těle skvělého Marka Ruffala a nadané zpěvačky Keiry Knightley. Prostě skvělý film s hudbou která tady perfektně sedne a jako by jsem cítil že si to všichni užívali po celou dobu točení filmu. Keira mi vždycky přišla trošku nesympatická, ale když jsem viděl tento film jako by jsem otočil o 180 stupňů a začal jí milovat. Prostě jo, tohle je film který vás zahřeje.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Keira Knightley v tomto snímku jako vždy září se svým předkusem nebo co se jí to v ústech všelijak dole motá a Mark Ruffalo odvádí standard na který jsme u něho zvyklý. Hezký snímek, který nenudí, pobaví a člověk je ve finále rád, že si na něj udělal čas.
Alienka2014
Alienka2014
364 bodů
7
Dlouho jsem přemýšlela, co vlastně o filmu napsat. Nebyl ničím novým, ve mnoha směrech mi připomínal "brášku" Once. Ale nutno říct, že měl své kouzlo a našly se okamžiky, které se člověku vtiskly do paměti. Jestli chcete shlédnout pohodový romantický film podkreslený hezkou hudbou, mrkněte na to. ;)
  • Mark i Keira jsou přesvědčiví a dodávají filmu jiskru
  • hezké songy
  • milý příběh (zbytečně nepáruje hlavní hrdiny)
  • hluchá místa
kijifa
kijifa
335 bodů
9
Pro mě příjemné překvapení. Moc jsem nečekal a za to jsem dostal překvapivě hodně.