3 dny na zabití

62%
3 dny na zabití
Plakát traileru

Ethan Renner celý život pracoval jako agent tajné služby. Byl jeden z nejlepších. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se tomu, co kvůli práci musel odsouvat na vedlejší kolej - své rodině. Vždy se totiž dokázal efektivněji postarat o nebezpečné zločince než o svou dceru. Jeho manželka Christine odjíždí pracovně do Londýna a Ethan má poprvé sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Netuší, že bývalý zaměstnavatel s ním má jiné plány... Tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout. Má tři dny na to, aby zneškodnil světově nejhledanější teroristickou organizaci a zároveň se osvědčil jako dokonalý a starostlivý otec.




Recenze: 3 dny na zabití

Kinobox.cz
50%

3 dny na zabití není žádný filmový průser, který by diváky strašil ze spaní. Snímku by ale určitě slušelo víc přímé uvedení na video. V kinech nemá podobná podívaná moc co dělat. I navzdory výbornému Costnerovi.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
3 dny na zabití jsem nechal ležet pěkných sedm let ladem a vůbec nechápu proč. Film je totiž naprostá pecka ve kterém se mísí akce s rodinným dramatem. To vše okořeněné špetkou komedie ve které Costner doslova kraluje. Od spojení McG a Besson jsem čekal kvalitu a tu jsem nakonec i dostal. Velká spokojenost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Tak toto se nepovdelo. Béčkový námět nezachrání ani Cevin Costner a Amber Heard.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Za scénářem Luc Besson a na režijní stoličce McG. To vypadá i podle motivu na další agentský akční příběh, ale není tomu tak. Děj sleduje bývalého agenta tajné služby s diagnózou rakoviny vyrovnávající si vztah se svojí dospívající dcerou a vůbec celou rodinou, kterou celý život velmi zanedbával a zároveň pracuje na své poslední zakázce kterou mu tajná služba ještě udělila. Tento námět není ojedinělí a tak jsem trochu očekával psychologické vyrovnání se s diagnózou a vůbec celým osudem. Luc Besson však překvapil a šel na to úplně jinak. McG ho ve všem zcela pochopil a natočil vše dle jeho představ. Dějově je to poskládané tak, že se to vzájemně vůbec neruší. Ba naopak, velmi dobře se vše velmi dobře doplňuje. Akční scény mají svoji patřičnou dynamiku a byť jich tu přirozeně není moc, mají co ukázat. Ony rodinné sekvence nespadají do unylosti a přísně si drží svoji nastavenou plynulost vyprávění. A i když se tu občas objeví i přirozené citové scény, nepadají nikterak do bohapusté nudnosti. Celkově krapet nekonvenční, ale má to příběh, styl a jisté poslání. Kevin Costner se tak po delší době opět objevil ve velmi dobrém snímku.

Dodatečné informace

Původní název:
3 Days to Kill (více)
  • USA 3 dny na zabití
  • USA 3 Days to Kill
  • USA Three Days to Kill
Premiéra v ČR:
17. 4. 2014
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
53,26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
3 dny na zabití je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch