Liberace!

70%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Soderberghova homo jízda,která i přes svůj kontroverzní nádech nabízí výbornou podívanou. Miluji snímky,které vychází ze skutečných událostí,nebo ze života reálných osob,protože tím snímek získává zcela jiný rozměr. Liberace byl pro mne tajemnou osobou o které jsem do shlédnutí tohoto snímku vůbec nic nevěděl. Musím říct,že to byl opravdu zajímavý život,který Soderbergh zfilmoval tak jak si to zasloužil. Bez zbytečných okolků a přímo k věci.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Symboliku filmu vystihuje lépe anglický originál názvu: Behind the Candelabra (Pod svícnem). Odehrává se v polovině 70. let, kdy homosexualita přestala být trestným činem, ale byla nadále stigmatizována; v té době prožívá - podle dnešních měřítek zcela zjevný - homosexuál a excentrický klavírista Valentino Liberace vrchol své zářivé kariéry. Poznává mladičkého eféba Scotta a nejenže ho svede, ale jeho "zasvěcení" dotáhne až k absurdnostem (mladík je ochoten změnit kvůli svému guruovi vizáž i preference). Ale Liberaceho fanynky svůj idol milují a jeho jinakost si nepřipouštějí - a on jim nedává žádnou záminku k pochybnostem: velmi dbá na to, aby objekt své skutečné lásky pečlivě utajil. Pod jeho svícnem, který vždy při koncertě stává na klavíru, je největší tma ...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nejvíc mě zaujalo, že film nevypadá nijak extravagantně a nevyužívá mnoho zvláštních vychytávek (krom všeho toho světla), přesto vypadá na pohled jinak než většina jiných. Navíc mě to bavilo i dějově, i když ke konci už to (záměrně?) ztrácí jiskru. Nejsem zrovna soderberghovský nadšenec, ale jeho údajný poslední kinofilm jsem si užil. Mnohem víc než Magic Mika, na němž jsem ocenil jen to, že nebyl nevkusný, jak by námět umožňoval. Liberace! je ale opravdu zajímavý, i když v podstatě klasický film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Douglas s Damonem si to fakt dávají...Sakra dobře zahrané a fakt zajímavé. Trošku nepřehledně možná působí ty časové skoky, ale při druhém zhlédnutí už mi to jako nějaká velká vada nepřišlo. Soderbergh by se měl vykašlat na ty svoje ex(peri)krementy (Girlfriend Experience), protože točit fakt umí. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Liberace na televizní produkci, která byla od začátku směřována, že se bude moci hrát v kinech, které o snímek projeví zájem, tedy alespoň v liberální Evropě, má skvěle odvedenou výpravu a kostýmy. Naprosto špičkové jsou pak masky. Snímek Liberace sklidil fenomenální úspěch od kritiky, byl k vidění na MFF v Karlových Varech, v kinech a na kabelovce. Super!
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
Možná tomu chybí ústřední myšlenka, která by jednotlivé střípky života dvou mužů spojila v jeden celek, nicméně kvůli hereckým výkonům dvou pánů v hlavních rolích na Behind the Candelabra jen tak nezapomenu. Věděl jsem, že Michael Douglas dokáže zahrát mnohé, přece jen má na kontě Oscara, ale že v sobě nalezne odvahu a tolik přirozeného talentu pro podobnou roli, by mě nikdy nenapadlo.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Vcelku průměrný film, který táhnou výkony hlavních představitelů a dílo maskérů, díky kterým jsem téměř uvěřil, že Matt Damon je o 25 let mladší než ve skutečnosti. Film jsem viděl s kamarády a všichni jsme se shodli, že jednotlivé scény působí trochu roztěkaně jakoby nechtěly vytvořit jeden funkční celek. Občas proto nejsou jasné ani motivace hlavních postav, které sledujeme. Každopádně vítám otevřenost filmu a po řemeslné stránce také nemám co vytknout. Nicméně vzhledem k osobě režiséra jsem měl větší očekávání.
mil78
384 bodů
7.5
Zdařilá biografie se skvělým Michaelem Douglasem i Mattem Damonem. Kromě zdařilé a nešizené výpravy zaujme taky atmosférou divokých a experimentálních 70.let a patří k tomu nejlepšímu co v roce 2013 v televizní produkci vzniklo. Pochvalu zaslouží také maskya hudební dramaturgie.