Báječná léta pod psa

76%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Film jsem viděl jen proto,že jsem si vybral knihu k maturitě. Dodnes toho velice lituji. Kniha mě vůbec nezaujala a filmové zpracování mě strašně nudilo. Celkově to asi nebylo tak špatné jako mé nízké hodnocení,ale tento kousek prostě není můj šálek čaje.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Tento český film mám moc rád, ale nepatří v mých očích k tomu nejlepšímu. Ondřej Vetchý se role zhostil skvěle, také měl k sobě Libuši Šafránkovou, která zahrála skvěle matku, ale pár který spolu tvořili .. prostě mi k sobě neseděli. Příběh je klasický.. komunisti trestají neposlušné..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Hodně nedořešené, hodně nevyužité a je to škoda. Kniha nabízela mnohem víc. Nikolaev ale jako by spíš dodržoval prkotiny typu barvy kopaček hlavního hrdina, namísto aby dal postavám nějaký reálný rozměr. Hezký film na jedno zkouknutí, ale mohlo to být víc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Kniha je dítkem své doby a obecně tvorbu Michala Viewegha rád nemám a přestože jsem rozečetl Účastníky zájezdu, tak se to z mého úhlu nedalo. Tento film dopadl podle mého soudu celkem dobře, přestože mi k sobě Vetchý se Šafránkovou moc nepasovali. Je to film své doby, sled historek, buď úsměvných nebo dojemných. Na jedno zhlédnutí dobré.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Ukázková definice českého filmu. Krásné české prostředí, příběh a humor, jehož retro atmosféra i styl bude kvést a zrát jako víno. Milé a přitom pravdivé.
avenis
avenis
8 067 bodů
10
"Prekérní, ale krásné!" pronáší malý Kvído během sáňkování a pak na střídačku s Libuší Šafránkovou podobných nesmrtelných hlášek zazní jejich prostřednictvím více. Knihu jsem nečetla, ale film miluju od první chvíle, co jsem ho tenkrát spatřila. Postava Mileny je skvělá a přestože s Vetchým k sobě moc nepasují, umím si takový nesourodý pár představit i v reálném životě.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Scénář nic moc, ale film je skvěle obsazen. Vetchý a Šafránková rozhodně nejsou zklamáním. A samozřejmě Kvido! Ten je nezapomenutelný! Některé hlášky zas zlidověly. Např.: : "...Kdybych dělala jazyky, neseděla bych tu jako kráva...". Nebo učitelka se ptá Kvida: "Co je s tebou, Kvido?" Kvido: "Chtěl jsem vás poprosit, jestli bych se někde nemohl na chvíli natáhnout." Učitelka: "A to jako kde, prosím tě?" Kvido: "Například válenda v ředitelně by nebyla zcela nevhodná."
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
Skvělá knížka a dokonalé zpracování...
kawa
3 388 bodů
8.5
Půvabná komedie, která trochu zapadla do zapomnění. Narcistický námět VIewegha, ale těží z výborného hereckého obsazení, především Šafránková a malý Jan Zahálka jsou super. Ondřej Vetchý je tak trochu pořád mimo. Filmová kamera je stejná jako v Koljovi nebo Pelíškách. Vyumělkovaná až někdy moc.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8.5
Příjemný film o dospívání a vyrovnávání se s režimem. Film vydoloval z knižní podoby to nejlepší. Nutno pochválit také herecké výkony pana Ondřeje Vetchýho, Vladimíra Javorského a paní Libuše Šafránkové. Milý český snímek, které v současné tuzemské kinematografii chybí.