Atomic Age

47%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
55%

Režisérka se dosud pohybovala hlavně v castingu a to je znát, neboť hrdiny obsadila skvěle. Eliott Paquet a Dominik Wojcik přesně splňují představu o klukovské pubertě, k níž patří akné a světácký vzdor ve tváři, v nitru směs touhy a strachu. Už při jízdě do centra Paříže za horečkou sobotní noci se zdá, že tihle Travoltové nové generace možná ani nebudou slečny potřebovat.

F
70%

Atomic age vyčnívá mezi ostatními filmovými generačními výpověďmi, především potemnělou vizualitou, přeludnými obrazy, ale i tím, jak je jemný, nevtíravý. Budí dojem, že za obyčejným příběhem jedné cesty pařížskou nocí v téměř maupassantovském duchu, stojí silná potřeba se vyjádřit k několika současným problémům.

K
50%

Titul si však nezasluhuje odvrhnutie, ba práve naopak, je svieži v inovatívnom spôsobe rozprávania a pohľade na mládež, je kvalitným vizuálnym zážitkom. Na rozdiel od obdobne tematicky zameraných filmov je Atomic age poetickým prienikom do duší dospievajúcej mládeže, tak „pozhasínajte mestá“ a nebráňte sa melanchólii parížskej tmy.

F
20%

Hoši zpočátku vypadají jako stereotypní gayové, ale aspoň jeden z nich později pravděpodobně začne váhat ohledně své orientace a chvíli si povídá s děvčetem. Oba mají verbální rozepři s bohatým mladým intelektuálem, doprovázeným dvěma komickými hipstery. Povídají si s dalším děvčetem. Pak chvíli běhají po nočním lesíku.