Příběh mého syna

73%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Opravdu silný příběh propracovaný téměř k dokonalosti. Skvělá Penélope Cruz a příběh, který neustále graduje, až ke skvělému závěru. O válce na Balkáně toho nebylo natočeno moc a je moc fajn vidět něco takového.. toto je skvělý mix válečného snímku a dramatu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Tvrdý a bolestivý příběh svobodné matky Gemmy v podání Penélopy Cruz, s kterou osud neměl slitování a zavedl ji do života lásky, touhy po dítěti, zklamání, krutosti války, a tajemství s temnými zářezy. O ovlivnění životů různých lidí za bosensko-srbské války snad s takovým vyzněním ještě nic natočeno nebylo a tak tento počin stojí za povšimnutí. Žádná politika, žádné vojenské ofenzivy v době války, jen život obyčejných lidí, kterých si v takové situaci takřka nikdo nevšímá a jejichž vztahy procházejí velmi zatěžkávající zkouškou. V příběhu je ohromné lidství a snaha pokračovat v životě dál. Příběh lásky. příběh války, příběh života. Mnoho emocí, které pohladí, ale i šokují.  Klobouk dolů za kameru přinášející nádherné obrazy. Uznání si však zaslouží hlavně masky, které učinili postavy dějově o mnoho let starší. Scénář je napsán velice zručně a stejně tak i natočen. Dramatizace se drží svých otěží a nesnaží se šokovat za každou cenu. Když se moc tlačí na pylu, není to přeci jen zase až tak úplně ono. Tento snímek je o velké naději a splnění snu, který přeroste v tajemství, který může setsakramentsky ublížit.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
8
Nikdy není vše jak se zdá, a proto by člověk neměl dělat nevratná rozhodnutí. Jsi jen člověk, tak nesuď ostatní jako neomylné a podlé, ale stejně prožívající, chybující bytosti jako ty. Tento film mne skutečně dostal a mohu jej pouze doporučit.
kudo
kudo
807 bodů
9
super film, podla vsetkeho ako to tam v tej dobe skutocne bolo.
jahudka
jahudka
151 bodů
10
Je to hodně dobře odvyprávěné bosenské drama, které stojí nejen na výkonech výborné dvojice Penélope Cruz a Emile Hirsch, ale film má hlavně silný příběh se zajímavými zvraty.