Jak vycvičit draka 2

81%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Typické pokračování,kde se více méně opakuje to samé,jen to všechno musí být větší,zábavnější a velkolepější. První díl byl co se týče příběhu nedostižný a i přes veškerou snahu je tento příběh prostě o něco slabší. Každopádně animace je jedna z nejlepších vůbec!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Jak vycvičit draka je dokonalým pokračováním prvního dílu. Akce, akce, a zase akce. Kromě jedné pasáže, kdy zpívá matka s otcem jsem se opravdu nenduil. Příběh mi chvíliemi přípomínal pána prstenů :) ale to s opravdu velkou dávkou fantazie. Jak vycvičit draka řadím nejvýše z animovaných filmů ve svém osobním žebříčku.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Na jedničku v dobrém vzpomínám dodnes. Dvojka je ale jen méně zručné a méně zajímavé opáčko. Proč se vůbec k tomuhle námětu vracet? Proč nenabídnout něco úplně nového? Na animáky se přece chodí tak jako tak. A o děj u nich nejde - Dremworks zkrátka udělalo krok vedle tím, že se neposunulo, jako ne poprvé.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
O trochu dospělejší a osudovější pokračování, které si udržuje laťku zatraceně vysoko a zároveň přináší nový a svěží fakt o dracích, co se o nich netušilo. Stejně dobré, ne-li lepší pokračování a chlouba DreamWorks .
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Nádherná animace se skvělým příběhem, film sází na jistotu a daří se mu to dobře, staré triky fungují a novinky jsou ještě lepší, dabing postav je taky dokonalý, pro mě naprosto dokonalý animák. Btw ano, jsme všichni ovce a tenhle film má dobrý hodnocení jen kvůli obří reklamě, kterou určitě někde měl :o :D Ty lidi umí pobavit. Když se někomu líbí dobrý film, tak je to ovce, to dává smysl, jestli se někomu animáky nelíbí, ať se na ně prostě nekouká a nesere hodnocení!
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Pokračování, které jenom lehounce zaostává za svým prvním dílem.. ale opravdu jenom o chlup.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Vlastně moc hezká animace, která neruší, má to svůj styl a půvab. Co mně ale vadilo, že chvílemi autoři mysleli na malé děti a udělali zlobivé malé dráčky pro nemluvňata versus mystické alfa draky, kteří film posouvali jinam. To byla pro mě vlastně záhada, pro koho je film určen. Mě bavila část souznění a porozumění s draky, čeho tam na mě bylo málo, chvilku to byl skoro „Hayao Miyazaki”, potom zase dětská, miminkovská pohádka. Chvílemi trochu jasně plánovaný doják na utření slzy, trochu akce, trochu všeho. Někdo si dal na scénáři záležet (hurá), ale až moc, aby to fungovalo přesně. Jinak rozhodně výjimečnější, trochu delší, animák.
  • animace, příběh, vykreslení postav
  • nevyrovnanonst stylu, pro jakou věkovou kategorii to je
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7.5
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5
Skvělá animace, toť vše co stojí za pozornost. Tuctovější příběh než číslo 12 irituje na té nejzákladnější úrovni vnímání. Pár vizuálních nápadů nezachrání chování postav na přesdržku, tentokrát až trapného Škyťáka nebo uzívané finále. Příště snad bude dohlížet na draky někdo schopnější. 50% P. S. Prvnímu dílu jsem dal 90%
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
7
opravdu velmi povedené pokračování, které jedním mávnutím rukou překonává originál, který já sám nepovažuji, s odstupem času, za až tak dobrý film. příběh je možná trochu slabší a prakticky jde jen o putování z bodu a do bodu b a zase zpátky do bodu a. ale i přesto jde o poctivý, nádherný a s láskou dělaný kus úchvatného filmového umění a to se taky počítá.