Podfukáři

77%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Podfukářům by se dalo hrozně naložit,ale proč to dělat,když se jim přesto všechno daří diváka skvěle pobavit. Tohle je totiž jejich jediný cíl. Není potřeba se v tom nějak šťárat a řešit logiku (na tu se tu vůbec nehraje). Zde se chce hlavně šokovat a být překvapivý a to se filmu dostatečně daří.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Podfukáří se mi líbili. Příběh postupně graduje a na konci se vše proplete od geniálního vyústění. Některé středové pasáže jsou o ničem, proto dávám 75% ale i to je podle mě slušné. - Film je na mě trošku více nablýskaný. + Oceňuji hlavně nápad. + Herecké obsazení je velmi slušné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Sympatické obsazení dělá z tohohle scenáristického průjmu snesitelnou záležitost. Na každý pád jsou ty tři hvězdy dost vylhané a asi by si to zasloužilo hodnocení nižší. Nakonec ale, přes nekonečnou nepřesvědčivost twistů a point, mi to nevadilo a na dvouhodinový film relativně uteklo,
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nejzábavnější film letošního léta. Krom závěrečného twistu kouzlí sice hlavně CGI, ale to nic nemění na tom, že jsou Podfukáři fakt svižně natočeni. Navíc ta herecká sestava je prostě skvělá. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Podfukáři jsou pro mě velmi příjemným překvapením. Film, který se mi od začátku jevil spíš jako outsider se dovedl přeměnit v solidní limonádu se špičkově nasnímanou akcí, řadou milých hereckých výstupů a velmi slušným soundtrackem.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Nechci Podfukáře shazovat kvůli tomu, že Leterrier v honbě za stylovostí překombinoval co mohl a ve svém vizuálním království často sklouzával k nechtěné sebeparodii, ale bohužel se tomu nelze vyhnout. Kouzelnické fígle vypadají hezky, zvučná jména krásně znějí a příběh postavený na deseti zvratech v posledních deseti minutách sem tam potěší, ale fígle se dají vždy racionálně vysvětlit, herci nemají v mnoha případech co hrát a finální zvrat působí tak křečovitě a nablýskaně, až mě z toho bolely oči. Navíc jak mám držet palce fikaným zlodějíčkům, když dvojice detektivů, kteří je pronásledují, je daleko sympatičtější než oni? Druzí Dannyho parťáci se hold nekonali. Ani náhodou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Parádní film, skvělá zápletka, překvapivé finále. Triky jakožto podvod geniální.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
U Podfukářů si pamatuji, že mě v době vzniku bavili. A když jsem na ně teď narazil v televizi, trochu mě překvapilo tvrdé vystřízlivění. Je to barevné, sází to na efekt a zvraty by logiku pohledaly, ale když člověk přistoupí na tuhle hru, bude se bavit. Tvůrci veškeré díry maskují velmi dobrým střihem, velmi dobrou hudbou a rychlým tempem, kde vlastně scénář je jen slepenec neskutečných kouzelnických triků, které vypadají dobře, ale jakmile Morgan Freeman začne vysvětlovat, budete trochu kroutit hlavou, že to vlastně geniální není a v posledních fázích už to člověka moc nepřekvapí. Proto se musí k Podfukářům přistupovat jako k zábavě, (musíte) vypnout mozek a jen se bavit barevnými obrázky, rychlým dějem a v jistém okamžiku nečekanými zvraty(protože to trochu vypadá, jakoby je tvůrci vymýšleli za pochodu). Takže ano, Podfukáři fungují, jen se od nich nesmí moc chtít.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
4
Tady se logika ztratila někde ve scénáři. Jinak hezký film, ale pro mě zbytečný. Bez přepínání bych u toho nevydržel. Postavy mi nebyly sympatické a bylo mi jedno jak to s nimi dopadne. Tady mě zaujaly jen Morgan Freeman a Michael Caine a Ti by ve svém věku neměli plýtvat časem na takovéhle filmy.
  • Freeman, Caine
  • scénář, kladní hrdinové
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Mám rád filmečky ve stylu Dannyho parťáků nebo Leverage , takže jsem si Podfukáře náramně užíval, jen mi občas přišlo pár triků zbytečně počítačově upravenejch, ale promyšlené na jedničku. Woodyho Harrelsona moc nemusím, ale tady se své role dokonale chopil a nedokázal bych si místo něj představit nikoho jiného. Twist na konci samozřejmě nemá chybu. Maximálně dopořučuju.