Bowling for Columbine

76%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Řízný, přesvědčivý, působivý - pět hvězd čistě za rétoriku, i když jako důvěryhodný zdroj informací bych Moorea nikdy nikomu nedoporučil. Jako ukázku dokumentu, který přesně dosahuje toho, co chce, rozhodně ano.
Fingon
16 886 bodů
8
Na dokumenty moc nejsem, ale tenhle mně dostal. Moore možná s fakty nezachází úplně nejlíp a podává je po svém, ale dělá to velmi sugestivně. A dát do jednoho snímku vedle sebe South Park a Mansona, to je síla.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Doporučuji také Mooreovu knihu 'Dude Where's My Country?' (Kde domov tvůj?) - to bylo moje první setkání s Moorem, kde se potvrdila debilita určitých aspektů Americké kultury a hlavně Republikánského křídla Bushovského klanu. I kdyby půlka z toho byla pravda, je to neskutečná fraška, co všechno jim prošlo. Moore je srandista a dokázal to i v tomhle "prý jeho nejlepším" dokumentu (nevím, ostatní jsem zatím neviděl). Každopádně s ním souhlasím - nahánění strachu a negativismu médii není jen problémem USA, ale tam je to možná, jako mnoho dalších věcí, v mnohem větším, velkolepějším měřítku. Amíci zkrátka umí leccos prodat - i oblbování veřejnosti v zájmu vyšších zisků. Proto se nedívám na TV zpravodajství - z toho neustálého přísunu negativismu by mě jeblo.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Nejlepší dokument na světě! Trošku srkasticky, ale pravdivě a jasně... Moore udělal super práci. Nyní by se mohl zaměřit na Newtown... Moore je ten pravý zuřivý reportér.