Babičky dobíjejte přesně!

50%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
V 80. letech byla ve filmovém průmyslu robotizace hodně populární a na toto téma vzniklo skutečně bezpočet filmů. Hlavně v Hollywoodu. Avšak ani československá kinematografie nijak nezahálela a i ona přidala svojí troškou do mlýna. Samozřejmě však po svém. Socialisticky. Takže zatímco všude jinde se jednalo o akční či akční komedie, barrandovští tvůrci natočili ryze rodinný film. Námět není nijak originální, neboť o robotech vypomáhající v domácnosti byl použit také již mnohokrát. Nápad v podobě babiček se už originalitou honosí. Stroj se podle požadavku naprogramoval a bylo hotovo. A právě v tom je jádro věci. Program obsahuje i nelichotivé věci o sousedech a tak vlivem takového programu netrvá dlouho a začnou si vzájemně dělat naschvály, až to skončí scénou, která dnes vypadá jako nepovedená parodie na Terminátora. Na samém konci se jako obvykle moralizuje, ale v tom smyslu, co již dávno sepsal autor sci-fi románů Isaac Asimov. Prostě roboti by měli lidstvu sloužit a ne se proti nim obracet. Dramatizace žádná, humor aby divák pohledal a omšelost z díla doslova září. V Americe měl slavný ´Terminátor´ premiéru téměř tři měsíce po uvedení této barrandovského skvostu v československých kinech. Měla to být snad náhrada? Víme, kdy se až ´Terminátor´ do našich kin dostal. Pokud ano, tak socialisticky docela blbá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Ale co, na skouknutí to stačí. I když není už tak dokonalá a povedená jako klasické české komedie.
kawa
3 388 bodů
6
Lábus s Kolářovou tvoří naprosto neosuměrný pár, takže vlastně asi neměli ani co hrát, k tomu Havelková a Dítětová měly předvádět roboty. Kdysi tento film byl označován jako dětský, ale po oběšení kočky.... Film funguje na sestupné křivce, na začátku napětí o čem to bude, na konci je očekávání kdy už to skončí.
miza
miza
2 336 bodů
6
Robotické babičky-to tu ještě nebylo.Ale ono i ty živé jsou vlastně jako roboti.Myslím,že to hodně lidí zná.
jitkana
jitkana
47 bodů
8.5
Pěkná a veselá sci-fi komedie, která ukazuje, kam by až dokázala zajít moderní doba. Skvělé zahradné role robotických babiček. Dost drsný konec, kdy se péče babiček o rodinu trochu zvrtne. Dobře vybraní herci do hlavních rolí Kolářová a Labus! Ve finále zjištění, že není nad vlastní a živé babičky :-)