Fotbal za mřížemi

65%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
K tomuto filmu jsem se dostal skrz film Trestná lavice. Proč? Protože se jedná o remake tohoto britského snímku. Fotbal za mřížemi má typický anglický humor a dobré tempo vyprávění. Nejvíc zde asi potěší role Jasona Stathama jenž jako brankař v týmu vězňů ukazuje zač to stojí loket (doslova). Jedna z jeho nejzábavnějších rolí. Podle něj je i takový šílenec jako Vinnie Jones úplný mílius. Závěr je sice okoukaný a očekávaný,ale to ničemu nevadilo. Jedinou slabinou je míchání žánru drama s komedii. Tvůrci to dělali příliš na sílu a vlastně si ani neujasnili co má převládat.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Komedie? Drama?..Těžko říci, protože Fotbal za mřížemi se celou dobu absolutně nedokáže rozhodnout, jakým směrem se chce vydat. Jestli být komorní drama protknuté silným fotbalovým nádechem, nebo prostě zábavná nenáročná oddechovka, kterou v cestě za skórováním nepřibrzdí žádní chladnokrevní dozorci a zkorumpovaní ředitelé. Nakonec z toho vyšlo něco mezi- ani ne moc zábavné, aby to diváka řádně rozhicovalo a připravilo na závěrečný zápas, a ani dostatečně nápadité, abych si to někdy třeba pustil znovu a aby byl skvělý casting dostatečně využit. Jediné, co film opravdu zdobí, je samotný fotbal v celé své amaterské kráse, a totální magor Jason Statham, jehož brankářské umění a odvahu by jistě ocenil i legendární Lev Jašin. Segalova Trestná lavice je jinak ve všech ohledech o pár úrovní výše..
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Evropská a starší variace na mně mnohem známější Trestnou lavici.. Ostřílená fotbalová hvězdička, která po kariéře neví co dělat, tak blbne. Až ho jednou jeho vlastní ego a arogance zavedou přímo za mříže, kde se vždycky najde někdo, kdo fandil tomu druhému.. Vinnie Jones sám fotbal ve svých nejlepších letech hrál a i když nikdy nešlo o nějakou ústřední hvězdu, může se za svoji kariéru pyšnit angažmá v Chelsea anebo vítězstvím v FA Cupu za Wimbledon FC, který už dneska na fotbalové mapě nenajdeme. Což z něj dělá skoro ideální casting do podobné role... Je to taková špinavější sportovní storka o outsiderech, ale když se sem tam mihne labilní a vlasatej Jason Statham docela to jde. A když se vyloženě hraje ten špinavej anglickej fotbal na blátě, fungující skoro bez pravidel, rozhodně jde o zábavu.. Jen když jste viděli již zmíněnou Trestnou lavici, nejen že to má podobné prvky, ale navíc i menší šarm než americký fotbal, což je sakra škoda! 55%
Cortyx
1 571 bodů
8
film se mi libil i kdyz nejsem fotbalovy fanousek . nejlepsi je stejne pro me Mnich :)
Linhi
Linhi
1 322 bodů
2
Trestná lavice, remake původního Nejtěžšího yardu je 1000x lepší a zábavnější, tohle je jen dost slabá napodobenina původního filmu a nuda jako vlastně i celej fotbal, aspoň že to není tak dlouhý a celkem rychle to utíká. Jen mě trochu mrzí, že to tu někteří považují z původní film k Trestné lavici.
PandaPool
PandaPool
851 bodů
8.5
Podle mě je to stokrát lepší nežli, v podstatě remake tohoto filmu, trestná lavice kde Sandler udělal z těch vězňů hrozná neviňátka která za nic nemůžou a důvod proč jsou v takovém vězení je ten že buď to udělali nějakou drobnou krádež a nebo se stala chyba. Zatím co ve Fotbalu za mřížemi si na nic nehrajou, není tam žádná jasná kladná strana.