Robot a Frank

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Námět příběhu je v podstatě stavěný na stejném principu, jako je u českého snímku z roku 1983 ‘Babičky dobíjejte přesně!’ Tam se roboti mající vzhled babiček starají o celou rodinu. V tomto americkém snímku už roboti vypadají skutečně jako roboti a starají se o staré lidi. Jeden takový ho dostane od svého syna, byť to zásadně odmítá a jak už to tak bývá, celý děj je o tom, jak si k takovému přístroji hledá cestu jak duševně, tak i citově. A tak tu máme sci-fi příběh takřka rodinného typu pojednávající souznění jednotlivce k moderní technologii jako součásti života. Ano, je to o nevraživosti, pochopení a citech, což tu v souznění s roboty bylo už několikrát, ale takto prezentované se přeci jen nese krapet v originalitě. Důchodci a moderní technika? Ti si k sobě hledají cestu v jakékoliv době a nemusí to být hned robot. Snímek tedy upřímný, působivý, inteligentní a atmosférou příjemně odpočinkový.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Langella jako vysloužilý profi zloděj a robot pečovatel jsou rozhodně zajímavým týmem. Ale tempo filmu (ani drama ani komedie) je prostě celou dobu zbytečně brzdí. Mohla to být pecka. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Klidnější tempo s dobrým příběhem a nijak zvláštní ani překvapivý film. Rozhodně nenudí a diváka docela dobře pobaví.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Příjemná věcička, ale nic převratnýho, čekal jsem i srdcedrásající finále, ale nic extra. A vzhled toho robota mi přišel až zbytečně obyčejnej na to, že je to budoucnost, i dnes jsou roboti lépe dizajnově navržený. 56%
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Dobrý snímek,ale je spíše průměrný.Taková scifi-komedie.Pojednává příběh staršího pána,který musí mít za přítele robota...Tento snímek docela potěší a odehrává se v blízké budoucnosti.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6
Překvapení. To je výraz, který mě jako první v souvislosti s tímto filmem napadne. Jsem překvapen, že Frank Langella ještě žije, že Liv Tyler vypadá tak sešle a Susan Sarandon tak skvěle. Taky mě velmi překvapilo, že se tito herci upsali projektu, který byl jak pro scénáristu, tak režiséra jejich prvotina. Nu a poslením překvapením je, že navzdory tomu to nebyl až takový průšvih. Příběh o stárnutí a především o senilitě, měl minimálně jeden silný moment a pár úsměvných okamžiků. Celkové vyznění se bude lišit podle toho, jak moc se dokáže divák s Frankem ztotožnit. Jak je starý, případně osamělý...nebo jestli má někoho podobného mezi svými blízkými. Prostě podle míry empatie. Rozhodně to není třeskutá komedie, ani hutné drama. Pointa je totiž naznačena velmi jemně. Ale je tam. Líbilo by se mi, kdyby to bylo chytřejší a hlubší. Ale ani takto nejsem vysloveně zklamaný. A to přestože má tento film do sci-fi hodně daleko; s umělou inteligencí nemá nic společného.