Jasmíniny slzy

72%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Moc pěkný jednoduše natočený snímek o dvou sestrách které jsou hodně rozdílné, ale obě mají smůlu na chlapy. Jasmine je ambiciózní a trošku labilní a komplikovaná osoba. Cate Blanchett za její ztvárnění získala Oscara.. proč ne, zahrála velmi dobře. Film se mi líbil jako celek a i když jde o vážnější téma, jde z něj pozitivní energie.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Woody Allen chápe bohaté, (ex)zajištěné lidi, ale nikdy by do svých filmů neměl dávat lidi "normální", protože jim očividně nerozumí, zobrazuje je výhradně jako karikatury, jako škatulky a naplňuje jimi nejzajetější klišé. Jasmíniny slzy fungují co do hlavní postavy, i díky skvělému ztvárnění Blanchettové, ale Allenův snobismus nedovoluje dostat se až do hloubky, protože zasazení téhle postavy mezi "normální" lidi je spíš nepovedená komedie než hořké drama.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku depresivnější variace 2 Broke Girls s výbornou Blanchett. A ikdyž mě tentokrát Woody neodrovnal, pořád je to machr, který má svými snímky pořád co říct. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Blue Jasmine je z řady vážnějších filmů newyorského klasika. Pochopitelně v něm nechybí ani jeho břitký humor, ale zřejmě mistrovi s přibývajimi léty a zkušenostmi s hysterickými herečkami a nafoukanými primadonami došla trpělivost hořké pravdy halit do snesitelného obalu cynické legrace. Jeden z důvodů, proč u tohoto filmu všichni nejásají nadšením je také to že, a teď mluvím samozřejmě za sebe, že jsem si chtěl u jeho sledování občas prohnat hlavou kulku. Podobný pocit jsem měl shodou okolností u filmu jiného klasika, a to Federica Felliniho a jeho klasického dramatu Cabiriiny noci. Oba filmy toho maji společného víc, než by se mohlo zdát. V centru je výrazná ženská hrdinka, obě prochází těžkou sociální situací a obě jsou absolutně neschopné ji racionálně vyřešit. Každopádně mistr se Fellinim tentokrát neinspiroval. Přiznanou inspirací je tak Tramvaj do stanice Touha dramatika Tenesee Williamse.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Hvězdička za herecký výkon Cate, tomu říkám herečka, ale film je v podstatě o ničem a docela nuda, ¨nevím co víc dodat, škoda slov. 32%
avenis
avenis
7 963 bodů
8.5
Woody Allen ženám rozumí a jeho Jasmíniny slzy to dokazují. Příběh postupně odhaluje pozadí současného stavu hlavní hrdinky a velmi podrobně rozebírá všechny její kladné i záporné vlastnosti či postoje. Také ostatní postavy jsou podrobeny analýze a v konečném závěru, po podtržení a sečtení vychází překvapivý výsledek. Cate Blanchet je okouzlující osoba a výborná herečka, její postava pendluje mezi nesympatickým odsouzením a sympatickým pochopením diváka. Může si za všechno sama nebo je částečně obětí okolností? A je přepych skutečně zárukou šťastného života? Postava její "adoptivní" sestry dokazuje, že držet se při zemi je asi bezpečnější. Mužské role jen slouží jako rekvizity a jejich nitro se odhaluje jen okrajově. Přesto dokonale doplňují životní mozaiku, která působí tak věrohodně, až to děsí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Já moc Woodyho nemusím. Ale právě že tento film tak jaksi vybočuje z jeho tvorby, tak se mi velice líbil. A Cate Blanchetovou jsem si skutečně užila! Je krásná a skvělá herečka! Výborná kamera Javiera Aguirresarobeho, ani Alec Baldwin tady není špatný. No a hudebním leitmotivem Jasmíniných slz je jazzová skladba z roku 1934 Blue Moon, jejíž baladičnost a podmanivá tesknota koresponduje s celou atmosférou tohoto zajímavého psychologického filmu.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
77 let je slušný věk na to, pořád tvořit a točit. Najít nová témata musí být velmi obtížné. Tentokráte o nenasytnosti a malé pokoře k životu přes peníze a jak jinak vztahy, nároky na osobní prospěch. Tak si kladu otázku, jestli všechny ženy jednají při výběru životního partnera podobně jako obě hrdinky a jestli muži jsou takové trosky. Možná trochu umělé, vyhrocené, ale jemně a dobře zahrané, napsané. Opět malinko jiný Allen, což oceňuji, že nezapadl do seriálového tempa evropských kousků z poslední doby.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Velmi dobrý film a Oscar pro Cate Blanchett.
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
Woody a další drama.Nabere si servítky a povláčí jednu snobskou chudinku po kamenné dlažbě (a že tak Cate občas vypadala) s velkou dávkou tvrdosti a takové té "dobře ti tak" vlastnosti. Dle mého názoru povedený film o reálných stavech reálné společnosti. Dynamická psychoprohlídka do mozku jedné střízlivějící notoryčky, která má stejně všechno už tam nahoře sečtený. Cate byla naprosto fenomenální...