Resident Evil: Poslední kapitola

58%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Celý projekt Resident Evil musím hodnotit kladně.. není to žádný filmový orgasmus, ale pěkná koukatelná zombárna s promyšleným scénářem, který v průběhu jednotlivých epizod pokulhával a tápal. Každý díl měl něco do sebe, závěr celý děj vysvětlil i napravil reputaci předchozím klopýtnutím. Konec matrixovských zpomalovaček sice prospěl, ale tak špatný střih a rozklepanou kameru v akčních scénách jsem dlouho neviděl. Jinak opět skvělý postapokalyptický vizuál a dobrá akce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Dokonáno jest a je tak dobře. Šestý závěrečný filmový díl opět navazuje na ten předchozí a přechází do nové poutavé herní úrovně. Takže opět se dočkáme nekonečných chodeb, pastí a samozřejmě usilovných útoků zombie. A dá se říci, že tady je to už mnohačetná válka. Herní kýč samozřejmě ani tady nechybí, takže nemá cenu přemýšlet nad logikou věci. Povrch země zpustošený, a v podzemí stále vše netknuté, high-tech v provozu, a kde se na to všechno vlastně bere energie ví snad jen Bůh. Ano, tohle není tradiční film. Paul W. S Anderson v průběhu let našel bezprecedentní způsob přizpůsobení ducha videohry kinematografii se vším všudy. A protože se jedná o finále, podle toho to také obzvlášť vypadá. Akční scény jsou tak dechberoucí a větší důraz je dokonce kladen také ve vývoji děje v rámci naprostého zadostiučinění. Tím je to o to složitější, neboť aby došlo k pochopení dějového vyvrcholení, je potřeba znát samotné začátky, a to všeho. Vizuální efekty jsou vyšperkované a tempo se drží neutuchající jízdy, jen aby nedošlo ke zbytečnému tlachání vedoucí k nudné brzdě. Rychlá a temná akce s Millou Jovovich napříč herní fantazií je tedy u konce a nám tak nezbývá nic jiného než očekávat tradiční marné pokusy o napodobení této série. Milla Jovovich je zkrátka s Resident Evil spojená a nikdo ji to už nevezme.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Údajně naposledy a také nejlépe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Důstojné zakončení ságy. Až na nepřehledný střih je film plný akce. Konečná to určitě nebude, jak tomu nasvědčoval závěr.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4.5
Je fajn, že dokázal Paul W.S. Anderson pro uzavření příběhu najít nějakou pointu. Není vyloženě překvapivá ani originální, ale snaha se rozhodně cení. Šestý díl se naštěstí nesnaží každý druhý záběr šít na míru 3D, takže absentují zbytečně natahované zpomalovačky i nesmyslné kamerové prostocviky. Pokud ale byla akce minule vinou zpomalení ospalá, tentokrát naopak Anderson vsadil na příliš agresivní střih, takže má možná drajv, ale pořádně v ní není nic vidět. Zapamatovatelná scéna bohužel vesměs žádná (potěší akorát vysvětlující
  • úvod
  • snaživá pointa
  • dostatek nemrtvých
  • zběsilý střih
  • nablblý scénář
  • vynechání klíčových postav
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Nemám s tímto dílkem žádný problém, akce a krev od začátku do konce, dějově na úrovni a za návrat do Umbrella Corporation jen přidává bodíky za vzpomínky na kultovní jedničku. Na to, že je to pokračování milijóntýho dílu je to dost slušný. 76%
Toren
Toren
5 165 bodů
4
4/10. Uf. Tak to mám po letech konečně za sebou. Lepší jak předchozí dva, ale na ty "nejlepší" díly se to furt nechytá. Utopeno v nelogickém bordelu, tmavých lokací a nesympatických postav. Level retardovanosti ale pořád tak nějak šlape a závěrečný twist pobavil. Sbohem a restart snad lépe!
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Hele, sice už to asi s původní herní sérií nemá nic společného, ale za mě osobně je to velmi povedené zakončení série. Sice tady máme zase skupinu přeživších, jenže jediný koho jsem si všímal byla Milla, Ali Larter a Ruby Rose.. Poslední zmiňovaná jen proto, že tu ženskou prostě žeru :D.. jinak tam byli strašně nevýrazné postavy a když začnou umírat, je Vám to jedno. Návrat záporáka v podobě Dr. Isaacse ničí můj zážitek ze super třetího dílu, ale nakonec jsem to přešel. Pro mě osobně to byla skvělá filmová série, mělo to své chyby a nedostatky.. hned od druhého dílu to asi nemělo s herní sérií moc společného, kromě názvu a postav. I přesto jsem se bavil s každým filmem.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
4.5
Oceňuji rozpočet, díky čemuž se film nemusí úplně stydět za vizuál, který spolykal hodně CGI steroidů a relativně při zemi se držící pointu. Bohužel to trpí naprosto nesnesitelným střihem, který z každé potenciálně zajímavé akční scény dělá epileptický guláš. Nechybí samozřejmě laciná klišé, ohrané lekačky a velmi zkratkovitý béčkový děj, který se v druhé půlce posouvá po tradičních killing rooms, aniž by se mezitím snažil navodit nějakou atmosféru. "Still a better blood story than Underworld 5..."
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Celkem fajn zakončení této série?! S bodováním bych se nebál jít vejš, ale ty debilní a agresivní střihy bránili něco vidět - to mě asi nejvíce štvalo. 65%.