Dům z karet

83%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Kdybych neměl tak moc rád Spaceyho a kdyby Spacey bez ohledu na jeho oblibu nepodával tak labužnický výkon, byl bych tím seriálem asi dost otrávený. Především kvůli strašně repetitivním mechanismům boření čtvrté zdi, které jsou ze začátku osvěžující, ale nakonec už jenom rutinní a opotřebované. House of Cards je další případ materiálu, který je úplně zbytečný pro seriál - jako film by to bylo mnohem lepší. Není to špatný seriál, v žádném případě, jen není důvod jeho kvality přijímat desítky hodin, takže i tak kvalitní práce všech zúčastněných nakonec u mě končí v kolonce "relativní ztráta času".
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Perfektní politické drama o kreativním a vychytralém kongresmenovi, který nás provede zákulisím americké politiky. Silně návykový seriál (první sérii jsem shlédl na jeden zátah) - taky co čekat, když jsou pod ním podepsaní lidi jako Fincher, Schumacher nebo Spacey. S01-5/5, S02-5/5, S03-4/5, S04-5/5, S05-4/5, S06-2/5
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Graduje to skvěle+Herecký koncert Kevina Spaceyho.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Geniálně rozjeté, slušně gradující a nakonec zabité Spaceyho aférou, která vedla k tomu, že scenáristé museli pro finální sérii čarovat a nic okouzlujícího jim z toho nevyšlo. Šestá série je, vzhledem k napjaté politické i společenské situaci, možná potřebnou výhrou žen, ale jednoznačně znamená prohru pro fanoušky seriálu. 5 let práce spláchnuto do záchodu...
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Zatím mám za sebou dva díly a neuvěřitelný. Politiku sice nemusím, ale to co tu předvádí Kevin Spacey je mazec. A ještě ta komunikace s divákama se taky jentak nevidí. Už i ty první dva díly by daly super celovečerní film na vysoké úrovni. Vše je samozřejmě i o scénáři a ten je za 100%, tak uvidíme dál..........po shlédnutí druhé řady není nic co bych měnil, naopak každým dílem se laťka zvyšuje, Spacey by si zasloužil oscara, ne jen zlatý globus. A třetí řada bude masakrrrrr!!!!
Atchyroz
3 398 bodů
9
90% - Nejdříve jsem neočekával, že by mě tahle show mohla nějak zvlášť extra bavit, opak je ale pravdou a tahle politická "hra o trůny" mě nadchla. Kevin Spacey je opravdu senzační herec a celý seriál si naprosto krade pro sebe, je to jeho show a vy si užíváte hlavně jeho perfektně napsané monology, kterými promlouvá přímo k divákovi, a dialogy s ostatními postavami, které jsou taktéž velmi povedené. Cesta Francise Underwooda k moci v Bílém domě je od začátku strhující a epická, a to tam nemusí být jakékoliv akční scény. I tak to prostě baví, asi ne každého, ale mě to chytlo. První čtyři série nastavily laťku ohromně vysoko a já se nestačil divit tomu, kolik se toho tam děje a jak hlavní antihrdina, který je přesným opakem člověka, který by měl být na tak vysoké pozici, je stále mocnější a i přes špatné věci, které dělá, mu prostě fandíte. Pátou řadu jsem považoval za menší zakopnutí v kvalitě a doufal jsem, že se to napraví. Pak ale přišlo naprosté dno. Kvůli kontroverzním skandálům byl Kevin Spacey z natáčení šesté řady vyhozen a jeho bohatá herecká kariéra byla tímto prakticky ukončena. Za mě je ale naprosto nepochopitelné myšlení tvůrců, kteří se rozhodli pokračovat dále i bez hlavního tahouna, o kterém to všechno bylo, a přenechat žezlo jeho seriálové ženě, kterou ale jinak skvěle hraje Robin Wright. Šestá sezóna tak šla úplně jinou cestou a bohužel je to asi největší propad kvality v seriálu jaký jsem viděl, a raději dělám, že to vůbec nevzniklo. I přes toto nezvládnuté finále tady pořád máme první čtyři super a jednu průměrnou řadu, na které určitě stojí koukat, tu šestou bych ale radši na vašem místě úplně vypustil.
FiL44
FiL44
2 649 bodů
8
Naprosto presny Kevin Spacey. Zbytek hercu take na vyborne urovni. Prvni dve serie musim hodnotit nejvetsi kvalitou. Od treti serie uz ovsem serial ztraci dech a toci se v zacarovanem kruhu. Uvidime, jak se to bude vyvyjet dale. Serial urcite stoji za vasi pozornost
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Výborný seriál se skvělým Kevinem Spaceym...
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Výborné herecké výkony všetkých hlavných postáv, no za veľmi nudný dej berem jednu hviezdičku. S01: 90% S02: 92% S03 95% ... Po tretej sérii vraciam poslednú hviezdu.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
6.5
Seriál, který oproti svému vzoru nabyl na objemu, ale nepřidal na hloubce. Lehce pozměněné charaktery jsou tam, kde se přibližují svým anglickým předlohám, sympaticky otevřené, v odlišnostech jsou mohem méně zajímavé (manželka - tady jako povrchní snobka) a nijak fascinujícící (vztah Underwood-Zoe). Rozpačitost u mě vzbuzuje délka seriálu také proto, že Underwood (skvělý Spacey) zde nemá až do závěru rovnocenného protivníka (Tusker). 1. série 70%.___Ještě více než v první sérii je ta druhá rozvleklá přehlídka manipulace, podvodů a politikaření. Karty jsou rozdány, hlavním postavám (manželům Underwoodovým) jde o to dostat se ke kýženému cíli. Žádný rozvoj charakterů ani u vedlejších postav, které jsou hlavně definovány tím, jaký postoj zaujímají k Frankovi a naopak. Vedlejší zápletky snad nejsou úplně zbytečné (potrat, nevěra, skrývání svědkyně), ale nikam neposunují dění, jen tvoří vedlejší napětí k hlavní linii a jeví se mi jako nezajímavé. Zkrátka a dobře, pokud nejde o Franka a jeho snahu protlačit se do Oválné pracovny, je to nuda. 2. série 60%.