Zahrada

77%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Krátkometrážní snímek se skvělými herci malých rolí.. Jiřím Hálkem a Luďka Kopřivou. Jsem možná mimo, ale podle mě lidi tvoří na zahradě živý plot, aby utekli starostech a problémům svého života. Každopádně na tomto dílků neshledávám nic převratného, aby zde měl průměrné hodnocení 86%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
„Je lidský život také o něčem jiném než o tom, že se narodíš a zemřeš a jen, pokud jsi vyvolený, staneš se kůlem v plotě?“ Povídkové podobenství Jana Švankmajera ad absurdum. Myšlenka z předlohy literárního autora Ivana Krause je tak působivě výtvarně ztvárněna, že divákovi, až naskakuje husí kůže. Svým způsobem je takováto politická myšlenka skutečným hororem, který však vzniká za každého režimu. A i když je takové umělecké ztvárnění poplatné době svého vzniku, myšlenka je tak zcela nadčasová. Jen ji dokázat přečíst a poučit se z ní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Hodně mi to připomnělo Bunuela. S o něco živější režií, ale zato se více upínající k jednomu konkrétnímu nápadu. Kde Bunuel hází jedno WTF za druhým s lehkostí a samozřejmostí, se Švankmajer dlouze rozplývá nad jedním. Oboje má svoje plusy. Oboje mínusy. U Zahrady se zrovna sešly ty plusy.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Každý máme nějaké to špinavé tajemstvíčko, o kterém nechceme, aby druzí věděli... Jak tak koukám na počet pětihvězdičkových hodnocení, živý plot sedláka Pepy se od uvedení tohoto snímku pořádně rozrostl... Tak si tam stůjte, lidičky, já mám na práci lepší věci.