Vaterland - Lovecký deník

56%
Vaterland - Lovecký deník
Plakát traileru

Dobrodružný thriller režiséra Davida Jařaba o návratu členů staré šlechtické rodiny Czadských do sídla svých předků. Panství se sice částečně díky péči majordoma Willmera uchovalo, ale všeobecně je spíše zanedbané. Muži zde objevují staré lovecké náčiní svých předchůdců a vydávají se na lov "kostrounů," čímž však způsobí něco nečekaného. Snímek, který vyhrál Českého lva v kategorii nejlepší výtvarný počin, nás vezme za nebezpečným dobrodružstvím, kde se střetnou kulturní i hodnotové rozdíly doby nynější a minulé.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Na české poměry netypický snímek,kterých by jsme si měli vážit. Už jen z důvodu,že zde takových moc nevzniká. Má to sice své slabé místa trocha střihu navíc by neuškodila. Hudební doprovod snímku snímku je také velmi povedený. Herci hrají slušně a moc jsem se ani nenudil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
ředně je k filmu přistupovat jako k debutu a je pravdou, že k dokonalosti má daleko. Na druhou stranu Vaterland nabízí působivou mysteriózní, místy pěkně temnou, atmosféru a neotřelý způsob zpracování. Je to pochopitelně experiment a není to podívaná pro každého, ale kdyby jste viděli z tohoto filmu jen scény lovu na kostrouny, pak je určitě oceníte. V hlavní roli září Karel Roden.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
7
Nápad s "kostrouny" byl docela úlet na hranici vkusu; taky jsem zrovna nepojal jejich genezi atd., avšak celý film byl napínavý a záhadný, herci dobří až výborní... Tož tak.

Dodatečné informace

Původní název:
Vaterland - Lovecký deník (více)
  • Česká republika Vaterland - Lovecký deník
Premiéra v ČR:
19. 8. 2004
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Vaterland - Lovecký deník je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch