Kožené slunce

68%
Kožené slunce
Kožené slunce

Komedie o radostech i strastech vesnického fotbalu.

Jak už napovídá název, hraje se o fotbale, nikoli však o tom velkém ligovém fotbale, kde se točí obrovské peníze, hraje se o fotbale, který žije jen z nadšenectví vesnických fandů, fotrů a jejich synků i klubových funkcionářů. A přece na tomto bitevním poli, kde se střídá hřiště s hospodou i s tichou domácností, jde často také o všechno: o kamarády, o rodinu, o smysl života. I tady se hraje fair play, ale i pod pás, i tady se vyhrává, ale i padá do propasti ligy pralesa.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Ještě než na televizní obrazovky přiklusal Okresní přebor patřila privilegia vesnického fotbalu Koženému slunci,které je kupodivu málo známé. Snímek je však výbornou sondou do dění kolem vesnického fotbalu. Kachyňa velmi dobře zachytil atmosféru,která panuje při utkání i po něm. Herci hrají velmi dobře a vesnické balíky ztvárnili na výbornou. Navíc se zde objevují i tváře pozdějšího Okresního přeboru - Ondřej Vetchý a David Novotný.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6.5
Nenápadný filmový předchůdce seriálu Okresní přebor ... Zajímavé srovnání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Slušně natočený televizák Karlem Kachyňou, který je spíš tragikomedií než komedií a důkaz toho, že Okresní přebor tady už jednou byl. Ondřej Vetchý je zde výborný a nejvíc se mi v epizodní roli líbil Kamil Halbich, který je skvěle zahranou figurou. Nadprůměrná televize.

Dodatečné informace

Původní název:
Kožené slunce (více)
  • Česká republika Kožené slunce
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění