Van Helsing

71%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Stephen Sommers si po Mumii vzal na paškál další výraznou "historickou" postavu a opět je to výborná vizuální jízda. Hlavně přeměny na vlkodlaka jsou výborně provedené. Jackman je jako Van Helsing parádní a film má výborné tempo a dvě hodiny uběhnou jak voda.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Ve své době byl Van Helsing dobrým počinem a efekty a zpracování má lesk i v dnešních dnech. Je to na jednu stranu celkem slušná hollywoodská splácanina všech monster a jedno velké klišé. Je to ale také pořádná akční jízda plná pěkných i méně povedených efektů, má to spád, není třeba přemýšlet a stačí se jen kochat monstry a jejich "lovci".
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Sommersova bezprostřednost mě baví i během prznění klasik. Ne už tak ta bezpohlavnost a sterilita.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Tohle mohla být pecka, kdyby to ale natočil někdo, kdo alespoň tuší o tom, co je to scénář. Sommers zjevně opět přebral s kokainem, protože jak jinak si vysvětlit různé kokony a podobné nesmysly. Každopádně Jackman ani Beckinsale tenhle film nekazí a je zatracená škoda, že po slibném a naprosto geniálním úvodu přišel takový galimatyáš!
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Malé děti budou Van Helsinga milovat. Je totiž roztomile barevný, dějově svižný, herecky sympatický a může se opřít o bohatou "monstermovie" mytologii, kterou děti tak zbožňují a kterou se zřejmě rozhodl vyždímat do poslední kapičky. Puberťáci budou Van Helsinga respektovat, protože v něm hraje cool frajer Wolverine, protože Kate Beckinsale se na place promenáduje zásadně v uplých kalhotech a protože děj nedává prostor žádným otravným emocím, nýbrž pouze zběsile předkládá Sommersovu nejbéčkovatější představu o poctě populárnímu a takřka vymřelému filmovému žánru. No a dospělí, kteří už za svůj život pár fantasy filmů viděli, budou Van Helsinga nenávidět a smát se mu, protože je vizuálně přeplácaný, emocionálně naprosto jalový, herecky nevýrazný a disponuje scénářem, který vymyslel buď někdo na drogách, nebo někdo, kdo si na drogy potřeboval akutně vydělat. Tři hvězdy dávám jen proto, že jsem byl ještě malý chlapec, potažmo puberťák, když jsem film sjížděl na VHS, a hutný závan nostalgie na mě působí pokaždé, když Hugh Jackmen pozvedne svůj samostříl, když kamera lačně zabere pozadí Kate Beckinsale nebo když se přehrávající Drákula Richard Roxburgh pokouší vzkřísit své šeredné potomky, vzdálené příbuzné malého zombíka z Jacksonova Braindead... Největší pochvalu zaslouží určitě Alan Silvestri, ostatní hvězdy by měly o tomle předraženém výletu do Transylwoodu raději pomlčet...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Dokonale natočený film. Perfektně ztvárněné postavy. Dobře plynoucí příběh. Neuvěřitelné efekty. Kvalitní film.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Akce, triky i atmosféra hlavně z prostředí je za 5 hvězd, ale obsah to nemá. Během filmu se toho tolik nahromadí, že je z toho dokonalej bordel a nedává to smysl, ale nakonec zjistíte, že jde o ....
Pas
Pas
6 225 bodů
5.5
Van Helsing není úplně špatný snímek pokud ovšem omluvíte celou řadu kiksů at´už fimařských , logických nebo lokačních. Začnu pozitivy : Film táhnou nahoru velice solidní herecké výkony Hugh Jackmana a Kate Beckinsale. Zajímavá je i myšlenka , že z knihomola profesora Van Helsinga jak jej známe třeba z Drákuly zde tvůrci učinili z hlavního hrdiny psance a vyvrhela . Připojení postavy Frankensteina je už trochu nadstavovaná kaše ale nějak zvlášt ději neškodí.Problémy začínají v naprosté americké neznalosti a ignoraci evropského prostředí kdy se Van Helsing se svými přáteli vydává na ples upírů do Budapešti kde je vidět Karlův most i Národní divadlo a střetnutí Van Helsinga s jednou z upírek (ve dne !) na Kampě..To, že je hrdina vybaven speciální zbraní v podobě samostřílu-kulometu se dá vzít, ale jen těžko lze pochopit proč onen samostříl který je vybavený tětivou tuto tětivu při střelbě nepoužívá. Van Helsing nosí prsten který kdysi patřil Drákulovi a ten tehdy přišel nejen o něj ale i prst na ruce , což ve finále Van Helsingovi vyčítá ale ve filmu je několik záběrů kdy Drákula má prstů všech deset..S ohledem na fakt , že se jedná o propletenec žánrů se dá lecos přejít ale mít takový herecký potenciál a udělat ze snímku paskvil umí Stephen Sommers velice slušně !
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Velmi solidn zpracovaný film a to jak efektama tak přrkavpil celkem i příběhem a zasazení a hlavně i strašidelnou atmosfétreou komiksu a herci no ale že by se neco zase přehánělo to né příběh někdy zase padá do uplného béčkového podprůměru takže se o parádě nedá mluvit ale rozhodně byste neměly býti zklamáni.
  • atmosfera
  • příběh způlky
  • Hugh Jackman
  • efekty
  • příběh zbytek
  • občas vše tak nak divně padá do průměru
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
5
Nejde o nízký rozpočet,zdaleka o nízký a to co předvedl Sommers je opravdu na mašli.V kině jsem se absolutně nudil a dokonce více odcházel na další jídlo než sledoval film.Otomhle není stříbrné plátno a pro mě jeden z nejslabších filmů Hugh Jackmana,který čekal rozhodně více.Zbytečný film!Sommers měl velké oči,ohromný peníze,ale udělal proto sakra málo,sice Alan Silvestri zachraňoval co se dalo,ale všechno ostatní bylo špatně.Zpátky na zem Sommers !