Underworld

70%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Jak samotný nápad - válka mezi vlkodlaky a upíry - tak i zpracování je na podtrženou jedničku. Snímek už dávno překročil staří 10 let a stále patří mezi nejlepší v daném žánrů. Parádní akce a sexy Kate v kožené kombinéze je prostě spojení,které funguje. Bohužel série s každým další dílem upadá,ale tenhle díl prostě stojí za shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Pěkná upířina.. Film má pěknou temnou atmosféru, které jistě svědčí to, že se celý děj odehrává v noci.. ono by bylo asi divné, kdyby upíři běhali na Miami Beach a sráželi cestou obtloustlé Američany pod slunečníkem. Příběh má něco do sebe, i když to není nic originálního.. je to úvod celkem úspěšné série. Dlouho jsem měl v hlavě film tak na 65%, ale velmi dobrý konec mě přesvědčil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Válečná vřava mezi upíry a vlkodlaky a s čím máme tu čest nám je představeno hned v prvních minutách děje. Hororový koncept je plně zachován, jen se přešlo do impozantního akčního žánru, který nemá čím by zklamal. Souboje mezi mýtickými postavami v podobě drsných přestřelek v takovémto rozhraní tady snad ještě nebyly. Temná atmosféra se drží po celou stopáž, akce je dostatek a celé to má patřičný švih a výraznou energii. Patrné jsou také náznaky milostné etudy, ale hodně se to drží na uzdě. Říká se, že se jedná o menší modernizovaný námět příběhu Romeo a Julie a když se na to řádně podíváme, svým způsobem tomu tak skutečně je. Ohromným tahounem snímku je Kate Beckinsale, coby pohledná upírka Selene, která je jako obvykle přesvědčivá, takže její fanoušci mohou být spokojeni. Neobvyklý je naopak fakt, že se tu nevyskytují obyčejní lidé, jako třeba ve snímku ´Blade´ (1998). Jen jeden lidský mladík v rámci dějové zápletky a to je vše. Lidí se prostě tato válka netýká. Filmový debut režiséra Lena Wisemana je po technické stránce prostě skvělý. Spojení hororu a drsného akčního žánru už u fanoušků převážně hororových už spíše budí rozpaky. U mýtických postav jsou prostě určité zákonitosti, které tu jsou u některých věcí naprosto rozbourány. Ale dejme tomu, ještě to není tak hrozné, aby se to muselo zatratit úplně. Pro našince je jinak potěšující fakt, že se venkovní scény natáčeli v Praze. Všimnout si lze i pražské scenérie na filmovém plakátu. O zbytek se už postarala Budapešť. Snímek v obou žánrech potenciál má a jestli diváky osloví už záleží na jejich přístupu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ze začátku jsem si říkal jen: "Co to proboha je?" Ten metrosexuální styl mi vážně nesedl. Všichni jsou tu hezcí, mají přiléhavé lesklé oděvy a tváří se jak emo. Čím šel film dál, tím mě ale víc zajímal. Několik zajímavých zvratů a působivý příběh to nakonec zachránilo. A za Kate jsem odpustil i ten latex.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Průměrný film, průměrné hodnocení. Kate Beckinsale je ve filmu naprosto skvělá a hvězdnou kariéru si bezesporu zaslouží, ale moc nechápu o čem tahle show je.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Strašně moc naivní nálož akce, která doplácí snad na nezkušenost režiséra Wisemana, jenž film točil evidentně s obrovským zápalem a neutuchajícím sledem přestřelek, honiček a proměn vlkodlaků nenechával diváka vůbec vydechnout. To je na jednu stranu určitě dobře, ale s takovým mdlým a hloupým příběhem to moc dohromady nešlo. Takhle mi připadalo, že ten snímek byl od začátku do konce úplně stejný a v konečném součtu nepřinesl nic převratného, co si z něj budu dlouho pamatovat. Kromě Kate Beckinsale byl tak asi nejlepší démonický Bill Nighy, kterého jsem díky pečlivé práci maskérů dlouho nemohl poznat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Hodně keců a dost málo akce. Příjde mi tak trochu nudnější, půl na půl, oproti jeho pokračování, které je o dost povedenější.
hrumsrt
hrumsrt
9 188 bodů
6
Zůstával jsem fascinován, jak když při výčtu nejrajcovnějších hereček se pořád opakuje jméno nepříliš výjimečné britské květinky Kate Beckinsale.. Říkám si, tak asi nemám takový vkus, když pak jsem ale viděl Pearl Harbor a Letce a už jsem trošku pochopil co na ní ostatní vidí. Ovšem o to pozoruhodnější mi bylo zjištění, že tenhle její sexy kult pramení úplně odjinud, a to právě z gotického béčka Underworld, kde Kate běhá v latexovém oblečku.. Underworld je příběh ze světa, kterému vládnou vlkodlaci a upíří, kteří spolu už od pradávna svádějí nekonečnou válku. Co může spasit tenhle stav, kdy dva rody pramenící po krvi nemohou ukojit svoje touhy a jeden nemůže stát po boku druhého, je potomek, který by byl napůl vlkodlak i upír.. Ovšem je tohle čestné vyřešení věčného sporu pro všechny? Stojí o to oba druhy? Ne.. Underworld je příběh o úpravě statusu quo, kde se ale lovec zamiluje do svojí kořisti.. Snímek mě sice bavil pro svůj goticky vyhlížející vizuál, ale to je takt trošku všechno. Ona i ta akce vypadá celkem solidně a tvůrci se ji snaží nějak propojit s temnější atmosférou, ale tak moc ji ženou za efektem, že když na ni dojde již poněkolikáte a ona je zase provedena stejným stylem, už mám dost. Nemůže ale přinést tak propracovaný příběh, proto si divák musí připustit, že na něco je lepší se neptat.. Ale latexová Selene už v našich fantaziích zůstane! 60%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
0
vzdy ked som tento film zacal pozerat, tak som to vydrzal maximalne do nejakej 20 minuty a potom som to musel vypnut! a to sa mi nestalo len raz ale dokonca niekolko krat! a to mam rad cool akcne filmy s neprehladnou kamerou, zbesilim strihom a co najvacsim poctom spomalenych zaberov!!??
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Najít pro mě film o upírech, který by nebyl naprostá blbost, komedie nebo nějaká romantická slátanina. Tohle je prostě fajn akční scifi záležitost. Kate Beckinsale tady na mě neuvěřitelně dělá dojem a prostě sem se díky této její role do ní zamiloval. Zápletka ohledně ouboje upírů a vlkodlaků není nic nového. i tajná spojenectví mezi nimi. Podobně jako nalezení možnosti nějakého hybrida. To všechno je známe, ponurá a temná atmosféra v celém filmu je výborná a celkovému filmu to něco málo ještě přidá.