Láska shora

58%
Láska shora
Plakát traileru
Láska shora je filmová procházka/projížďka po cestách mysli a úvahou o dopravě mezi místy a komunikaci mezi lidmi. Je to portrét dvou žijících bytostí a světa kolem nich v nečekané situaci - hraném filmu!

POJETÍ:
Stěžejním motivem myšlenkového půdorysu filmu jsou nejrůznější formy dopravy: Od myšlenkové přepravy informací, přes logické dějové a dramatické přesuny postav až k symbolickému využití rozličných dopravních prostředků a stylů. V "dopravních metaforách" se film snaží najít adekvace k způsobům mezilidské komunikace a fungování společnosti. Během práce na filmu se naše uvažování o tématu střetlo s jedním z posledních esejů Jana Kellera, publikovaném v knize Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti, v němž připodobňuje socioekonomické procesy současné západní civilizace k pohybu dopravního pásu. Hrdinové našeho filmu stojí zatím buď zcela mimo tento pohyb nebo jsou jím jen částečně zasahováni. Ústřední otázka tedy zní: Jakou mají "čisté duše" šanci přežít ve vlastním "nedopravním vnitřním ghettu"? Celkové ladění filmu je "komediálně - poetické".




hp24
2 833 bodů
0.5
Sledovat tento film je plýtvání časem. Příběh zde nenajdete, nelze pochopit záměr autora, film vypadá, jako by byl natočen na Orwo a sestříhán maximálně nůžkami a lepidlem. Téměř každý amatérský záznam svatby či dovolené je kvalitněji natočen a pro diváka působí srozumitelněji. Podtitul road movie znamena, ze se hlavni hrdina bude ctvrt hodiny blabolit pred hlavni hrdinkou v zaparkovanem ukradenem vozidle. Největší zděšení čeká v závěrečných titulcích (v úvodních jsem jej přehlédl) - film byl dotovan ze Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Proboha, proč?? 0% (když nelze dát záporná čísla), tak nulu mi to nebere, nerad davam 5%, ale v duchu zustavam max. na 0%! :-S
  • všechno, úplně všechno, i hudba se stupidními "undergroundovými" texty!

Dodatečné informace

Původní název:
Láska shora (více)
  • Česká republika Láska shora
Premiéra v ČR:
21. 11. 2002
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Láska shora je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch