Rocker

66%
Rocker
Plakát traileru

Chris Cole se narodil pro rock. Ve dne opravuje kopírky a v noci vystupuje na pódium jako frontman revivalové kapely, kopírující repertoár populární heavy-metalové skupiny Steel Dragon. Jednoho dne mu nečekaný telefonát změní celý život - dostává nabídku nahradit vedoucího zpěváka skutečných Steel Dragon. Z rockového fanouška se přes noc stává metalový Bůh. Spolu se svou manažerkou a přítelkyní Emily se dostává do světa, o kterém se dosud ani neodvažoval snít...

Mark Wahlberg (Tři králové, Dokonalá bouře) a Jennifer Aniston (Přátelé) v hlavních rolích filmu režiséra Stephena Hereka, který zasvěceně a úchvatně zobrazuje rockovou scénu 80. let a cenu slávy.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Rock to není jen hudba. Rock to je také životní styl. A dalo by se i říci, že v tomto příběhu dokonce i platí známé biblické rčení: Cesty páně  jsou nevyzpytatelné. Aneb kterak se zapálený rockový zpěvák obyčejné kapely stane zpěvákem kapely profesionální, které po dlouhá léta fandil. Takřka rockový pohádkový příběh, který je na konci zakončen zamyšlením nad smyslem života. Mark Wahlberg byl zřejmě do obsazení hlavní role jasnou volbou, neboť sám má nemalé zkušenosti v hudební branži, byť ve zcela jiném stylu. Je to příběh také o závratném objevování úžasných věcí, o kterých fanoušci kapel nemají ani ponětí. Ženy, večírky, sláva, jmění atd. atd. A s tím i veškerá negativa, která toto všechno přináší. Proto asi ten myšlenkový konec. Scénář je přísný ve svém dějovém vývoji, což znamená, že neustále sleduje počínání hlavní postavy a ani omylem nezavadí o nějakou boční linku. Děj je tedy jednoduchý, avšak patřičně zábavný, plný vynikající rockové muziky. Přímí rockeři by si snímek užít mohli, ale ostatní spíše budou, právě nad tou jednoduchostí, skřípat zubama. Nejde se nijak zvlášť do hloubky a netlačí se na dramatizaci. Jedná se pouze o jednoduchou filmovou rockovou hudební zábavu a to je vše.
muzz
muzz
18 035 bodů
6
Nejdřív chci říct, že mám rád Marka Wahlberga. Ale představa pejzatých hollywoodských producentů o tom, co je to heavy metal, je fakt roztomilá. Že hlavní postava přes den pracuje, znamená, že je to muzikant amatér, a pak se vše v dobré obrátí. Teda v dobré pro muzikanta, ne pro diváka :) Jenifer Aniston je zoufalá jako vždy :) Jak tady někdo píše - je to velice odpočinkové :) Tak tedy R.I.P.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Sex, Drogy a Rock'n'roll je určitě hezký motto do života pravé rockové hvězdy, ale jak je známo, i to hezký po chvíli omrzí.

Dodatečné informace

Původní název:
Rock Star (více)
  • USA Rocker
  • USA Rock Star
Země původu:
USA
Rozpočet:
57 mil. USD
Tržby:
19,33 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění