Zlatokopové z Arkansasu

54%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Tož také Šumavské Vinetů :) .. Krajina děsivě neamerická, pořád jsem viděl bát z Limonádového Joe a neustále hrála šílená odrhovačka. Jinak je to pěkně akční western po Evropské s dobrým scénářem a spoustou přestřelek. Nic proti.. proč ale sakra musí všude hrát Ralf Wolter? :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9.5
Už jako kluk jsem měl rád filmy o Vinnetuovi a tak jsem si nenechal ujít ani tento film. Překvapením je rozhodně účast českých herců a hlavně české krajiny. Jugoslávie zřejmě přišla poté jako vhodnější kulisa. Film obsahuje vše, co jsem obdivoval u Vinnetuovek. Válečné scény, nájezdy indiánů, jen ta němčina v písničkách na mne působila jako mačeta na pomeranč. Jinak i toto zpracování příběhu o divokém západě má svoje kouzlo a tak bych tento film rozhodně nezatracoval.
avenis
avenis
8 137 bodů
6
Tak tahle perla německé kinematografie mi dosud unikala. Ve srovnání s chronicky známými Mayovkami je tento příběh v něčem stejný, v něčem diametrálně odlišný. Co mě však okamžitě trklo, byly kulisy Jana Zázvorky, tytéž, ve kterých se točil Limonádový Joe. Pak jsem zaznamenala české herce. A když vozy osadníků projíždějí typicky českou krajinou a Indiáni se vynořují a zanořují v osikovém houští, už jsem se smála nahlas. Filmu nemohu upřít švih a spád, ale bojové pasáže jsou dlouhé, okopírované z jiných filmů a tak trochu pro děti. Ale určitě neškodí uvidět.