Koleje osudu

67%
Koleje osudu
Plakát traileru

Colin Firth a Nicole Kidman září v silném příběhu pomsty a lásky, jejichž osudovost je na plátně téměř hmatatelná. Koleje osudu začínají jako romantické souznění dvou duší, Colin Firth a Nicole Kidman jsou v kulisách elegantních šedesátých let párem snů. Do idyly ale brutálně vtrhne válečné trauma a stupňující se touha po pomstě. Může ale krvavá pomsta, která je více než pochopitelná, přinést konečně klid? Sílu a emoce příběhu podtrhuje fakt, že vznikl na základě autobiografické knihy Koleje osudu. Colin Firth, oblíbený představitel upjatých Angličanů z řady romantických komedií tentokrát mistrovsky ztvárnil skutečně dramatickou roli. Britský důstojním Eric Lomax padl během 2. světové války do japonského zajetí, kde zažil nejen nepředstavitelnou dřinu a hladovění při stavbě železnice, ale také děsivé mučení. Film Koleje osudu sleduje jeho osud za války i mnoho let poté. Potkává ženu, o níž ani nesnil, vezme si jí a s pomocí jejího citu se s tehdejšími zážitky snaží vyrovnat. S podporou své ženy Patti a nejlepšího přítele Finlayho se vydává do Thajska po stopách svého utrpení. Na místě zjistí, že jeho tehdejší trýznitel, důstojník Takaši Nagase, stále žije. Touha po pomstě ho žene do Japonska, aby svou noční můru konfrontoval a za jakoukoliv cenu se jí navždy zbavil.




olga-pu
20 075 bodů
6
Velmi silný příběh. Až mrazi s toho,jak to je reálné a možné pro každého z nás.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
Colina coby herce mám rád, Nicole jen občas. Tento film mě celkově odradil svým kalkulem. Hlavní postava neuvěřitelně čistá...takový ideál , jak by se měl člověk chovat...ale pro mne nereálná. Konec , kdy se hrdina smíří a dokonce spřátelí s člověkem který ho mučil...no nevím...Tentokrát mě Colin nepotěšil, takže ani já ho hodnocením nepotěším :)
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
5
Túžba po pomste býva silná.. A pomsta je sladká.. Ale je to tak aj v skutočnosti? Očividne sa chlapík potreboval len vyrozprávať a odpustiť, aby jeho duša našla pokoj. Príbeh, ktorý má veľa tichých statických scén a je zbytočne dlhý. Celé je to také vlažné, skor na zamyslenie, takže ma to vobec nezaujalo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Railway Man (více)
  • Austrálie Koleje osudu
  • Austrálie The Railway Man
  • Austrálie Koľaje osudu
Premiéra v ČR:
13. 3. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, Velká Británie
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
24,17 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění