Harry Potter a Tajemná komnata

79%

Filmové hlášky 12

  • Albus Brumbál: Oba jistě víte, že v posledních hodinách jste porušili snad všechny školní řády. Harry Potter, Ron Weasley: Ano, pane. Albus Brumbál: A že mám dost důkazů, abych vás oba vyloučil. Harry Potter, Ron Weasley: Ano, pane. Albus Brumbál: Takže bude správné, když vás oba vyznamenám za mimořádné služby škole.
  • Harry Potter: Jdeme. Ron Weasley: Cože? Harry Potter: Slyšlels, co říkal Hagrid. "Držte se pavouků." Ron Weasley: Oni ale míří do Temnýho lesa. (Harry se podívá na Rona a vydá se do lesa.) Ron Weasley: Proč pavouci? Proč se nemůžem držet třeba motýlů?
  • Harry Potter: Pane profesore, váš pták... Nemohl jsem nic dělat, prostě začal hořet. Albus Brumbál: Však měl na čase, vypadal už příšerně.
  • Arthur Weasley: Tak, Harry. Ty přece víš o mudlech všechno. Pověz mi, k čemu přesně slouží gumová kachnička?
  • (Na soubojnickém klubu.) Zlatoslav Lockhart: Potřebuju dva dobrovolníky. Pottere, Weasley, co vy dva? Severus Snape: Weasleyova hůlka má katastrofické účinky, kolego. Odnesli bychom Pottera na ošetřovnu v krabičce od zápalek.
  • Harry Potter: Koukej zmizet, než mi ty kosti dorostou nebo tě uškrtím. Dobby: Dobby je zvyklí na výhružky smrtí, pane. Doma to slyší pětkrát denně.
  • Dobby: Dobby doufal, že jeho Potlouk bude stačit, aby si Harry Potter uvědomi... Harry Potter: Tvůj Potlouk? To byl tvůj potlouk, co mě honil? Dobby: Dobby toho moc lituje, pane. Za trest si spálil ruce žehličkou.
  • Hermiona Grangerová: To je zvláštní, že ano? Harry Potter: Zvláštní? Hermiona Grangerová: Zaslechneš hlas, který slyšíš jen ty. A paní Norrisová je zkamenělá. Prostě zvláštní. Harry Potter: Měl jsem jim o tom říct? Brumbálovi a ostatním. Ron Weasley: Zbláznil ses? Hermiona Grangerová: Ne, Harry. Slyšet hlasy není ani v kouzelnickém světě dobré znamení.
  • (Při první hodině obrany proti černé magii.) Zlatoslav Lockhart: Dovolte mi, abych vám představil nového učitele obrany proti černé magii. Mě. Zlatoslav Lockhart, nositel Merlinova řádu třetí třídy, čestný člen Ligy na obranu proti černé magii a pětinásobný vítěz ceny Týdeníku čarodějek v soutěži o nejkouzelnější úsměv. Ale o tom teď nemluvím. Tu smrtonošku v Bandoru jsem nezahnal úsměvem. (Zasměje se.)
  • Lucius Malfoy: Podívejme, rudé vlasy, prázdné výrazy. Usmolené staré učebnice. Musíte být Weasleyovi.
  • Ron Weasley: Umřel by hladem, mami. Měl na okně mříže. Molly Weasleyová: Ty doufej, že nedám mříže na tvoje okno, Ronalde Weasley.
  • (Dursleyovi se chystají na příchod Masonových.) Vernon Dursley: Tak si to celé ještě jednou projdeme, ano? Petunie, až Masonovi přijdou, ty budeš... Petunie Dursleyová: V obýváku, abych je u nás přívětivě uvítala. Vernon Dursley: Dobrá. No, Dudley a ty? Dudley Dursley: Já budu čekat u dveří. Vernon Dursley: Výtečně. (Všichni Dursleyovi se shluknou k sobě a podívají se na Harryho.) Vernon Dursley: A ty? Harry Potter: Já budu u sebe. Budu zticha, jako bych vůbec neexistoval. Vernon Dursley: To teda budeš.